Premjers pieprasa detalizētu skaidrojumu par veselības budžetu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Premjerministrs Valdis Dombrovskis (JL) veselības ministrei Baibai Rozentālei nosūtījis divas rezolūcijas ar lūgumu līdz 27. jūlija pulksten 14 sniegt detalizētu informāciju par veselības jomas finansējuma sadalījumu mēnešu griezumā 2008.gadā, 2009.gada pirmajā un otrajā pusgadā, bet līdz 31.jūlija pulksten 12 iesniegt informāciju par ārstniecības iestāžu ilgtermiņa kredītsaistību ikmēneša maksājumiem, ieskaitot kredīta procentu un pamatsummu dzēšanas maksājumus par katru slimnīcu, portālu «Apollo» informēja Valsts kancelejas komunikācijas departamentā.

«Šīs rezolūcijas izpildē no ministres sagaidu konstruktīvu pieeju. Veselības sistēmas augstākās vadības līmenī lēmumu pieņemšana līdz šim ir notikusi nekonsekventi – veselības jomas reformas principi jeb māsterplāns ir zināms jau vismaz piecus gadus, taču tā izpilde ir palaista pašplūsmā. Veselības ministrijas rīkojumi ir bijuši savstarpēji pretrunīgi, ministrija iedzīvotājiem nav pietiekami izskaidrojusi veselības sistēmas reformas būtību un ieguvumus. Tā vietā notiek masveida tautas iebiedēšana,» saka premjerministrs.

Veselības ministrijai jāsniedz skaidrojums par vidējo darba algu samazinājumu medicīniskajam personālam, par stacionāro ārstniecības iestāžu gultas vietu skaita izmaiņām un gultas vietu noslodzi mēnešu griezumā par katru slimnīcu, kā arī valsts finansējumu stacionārajām ārstniecības iestādēm mēnešu griezumā par rezolūcijā minētajiem laika periodiem. Veselības ministrijai arī jāsniedz skaidrojums par ministrijas centrālajā aparātā strādājošo skaita un finansējuma samazinājumu

«Nolaidīgs nozares menedžments ir radījis situāciju, kad „treknajos gados» desmitiem miljonu latu tika ieguldīti apšaubāmas lietderīgas celtniecības projektos, tika iegādātas dārgas medicīniskās iekārtas, gadiem vairoti slimnīcu parādi un pieaugušas slimnīcu kredītsaistības,” tā premjers par slimnīcu finansiālo stāvokli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu