Prognozē aukstāku ziemu: varam gatavoties -30 grādu salam (161)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Reuters/Scanpix

2013.gada ziema kopumā būs par grādu aukstāka un vismaz par centimetru sniega dziļāka nekā pagājušā, bet maigāka nekā ziema pirms diviem un trīs gadiem, prognozē dabas vērotājs Vilis Bukšs.

Bukšs atzīmē, ka dažādas zīmes dabā liecinot, ka ziema sāksies lēni un decembrī tikai ap Ziemassvētkiem sals vietām nokritīs līdz -10..-15 grādiem.

Decembra sākumā vietām izveidosies neliela sniega sega, kas līdz Ziemassvētkiem gan saruks, gan pieaugs. Neilgi pirms Ziemassvētkiem, ap 19. decembri var būt vējainas un nokrišņiem bagātas dienas, kad vietām var izveidoties bieza sniega sega. Līdz Zvaigznes dienai 6. janvārī laiks būtiski nemainīsies un būs dienas ar atkusni.

Vēlāk, janvāra vidū, pieaugs dažāda veida nokrišņu iespējamība un kopumā janvāris paies mērena sala un sniega zīmē.

Bukšs prognozē, ka ap 21. janvāri sals var pastiprināties.Stiprs sals sagaidāmas februārī, kad termometra stabiņš var nokrist līdz - 27..-30 grādu atzīmei. Sals neatkāpsies arī marta sākumā un tikai mēneša vidū sajutīsim pavasara elpu, prognozē Bukšs.

Komentāri (161)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu