Putins «par objektivitāti» ar medaļām un ordeņiem apbalvo 300 žurnālistus (577)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis dekrētu, kas «par objektīvu notikumu atspoguļošanu Krimā» paredz ar medaļām un ordeņiem apbalvot vairākus simtus Krievijas žurnālistus, ziņo laikraksts «Vedomosti».

Dekrētu «Par Krievijas Federācijas valsts apbalvojumu piešķiršanu» Putins parakstījis jau 22.aprīlī, taču publiski tas kļuvis zināms tikai pirmdien. Saskaņā ar rīkojumu, mediju pārstāvji apbalvojumus saņēma par «par savu profesionalitāti un objektivitāti, atspoguļojot notikumus Krimā.»

Valsts apbalvojumi piešķirti vairāk nekā 300 Krievijas mediju darbiniekiem, kuru vidū ir arī 90 korespondenti. Šis var tikt uzskatīts par bezprecedenta gadījumu, pauž laikraksts, jo, piemēram, pēc Krievijas armijas iebrukuma Gruzijā, toreizējais prezidents Dmitrijs Medvedjevs valsts apbalvojumus piešķīra tikai 11 žurnālistiem.

Visvairāk apbalvojumu saņēmis telekanāls RTR, kura retranslēšana Latvijā šobrīd ir ierobežota. Šī telekanāla darbinieki saņēmuši kopumā aptuveni 100 medaļas un ordeņus. Krievijas «Pirmais kanāls» saņēmis 60 apbalvojumus, NTV, «Russia Today» un «Life News» katrs vēl pa dažiem desmitiem apbalvojumu.

Opozīcijas mediju «Doždj» un «Eho Moskvi» žurnālisti apbalvoto sarakstā nav iekļuvuši.

Visaugstāko apbalvojumu saņēma telekanāla NTV ģenerāldirektors Vladimirs Kulistikovs, kurš tika apbalvots ar Otrās šķiras ordeni «Par nopelniem tēvzemes labā».

Komentāri (577)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu