Rautakallio: Zinām, kādu hokeju gribam spēlēt, taču visu atkal izšķirs izpildījums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Rīgas «Dinamo» galvenais treneris Peka Rautakallio portālam «Apollo» atzīst, ka gaidāmajā sezonā gribētu izvairīties no spēles situācijām, kad «rīdzinieki» gaida, kas notiks laukumā, nevis paši nosaka cīņas gaitu.

Rautakallio šī būs otrā sezona, kurā viņš vadīs «Dinamo» komandu, taču sastāvs ir piedzīvojis diezgan lielas pārmaiņas, tādēļ loģisks ir jautājums - vai komandas veidošana sākas no jauna vai tas ir turpinājums pērn iesāktajam?

«Domāju, ka nedaudz no abiem. Pagājušajā gadā izdarījām labu darbu, ko vēlamies pārnest uz šo sezonu, tomēr komandā ir jauni spēlētāji, tādēļ nāksies apgūt arī šo to jaunu,» skaidro treneris. «Uzskatu, ka šovasar spēlētāji ir vairāk gatavi manis piedāvātajam hokejam. Puiši vasarā ir labi pastrādājuši un šobrīd esam vienu soli priekšā tam, kādi bijām šajā laikā pirms gada.»

Rautakallio ir apmierināts ar komandas jaunieguvumu darba ētiku, tomēr piebilst, ka vēl ir pagājis salīdzinoši maz laika, tādēļ novērtēt hokejistus nav viegli. «Pēc pāris nedēļām redzēsim, kā būs. Pašlaik mēs trenējamies daudz vairāk nekā spēlētāji ir pieraduši, bet tas jau ir cits stāsts. Pagaidām esmu apmierināts ar spēlētāju atdevi.»

«Pagājušajā sezonā mums bija daudz vārtu gūšanas izdevību, taču mēs nespējām gūt gana daudz vārtu. Turpinam pērn iesākto darbu. Mēs zinām, kādu hokeju vēlamies spēlēt, taču viss atkal būs atkarīgs no izpildījuma, kad mums radīsies iespējas gūt vārtus. Hokejā ir jāgūst vārti - citādi nav iespējams uzvarēt,» norāda treneris.

«Negribētos atkārtot pagājušās sezonas kļūdas. Vēlētos, lai mums būtu divas līdzvērtīgas skaitliskā vairākuma maiņas, nevis viena, uz kuru gulstas visa atbildība,» atklāj Rautakallio. «Tāpat gribētos izvairīties no situācijām, kad spēles laikā mēs gaidām, kas notiks, nevis paši nosakām toni.»

Jautāts par Raita Ivanāna lomu «Dinamo» komandā, Rautakalllio uzser, ka latviešu uzbrucējs ir labs hokejists un to ir apliecinājis treniņnometnes pirmajās dienās. «Pašlaik viņš tiek iemēģināts trešajā maiņā, taču Raitis ir lieliskā fiziskajā kondīcijā - viņš ir liels un stiprs, turklāt darba ētika viņam ir augstā līmenī. Par kaušanos vēl neesam runājuši, taču ikviens zina Ivanānu, tādēļ nedomāju, ka kāds grib nonākt muļķa lomā. Tomēr manās acīs viņš pirmām kārtām ir labs hokejists

Jāpiebilst, ka šodien, plkst. 16.00 Rīgas «Dinamo» hokejisti aizvadīs pirmo pārbaudes spēli, Daugavpilī tiekoties ar Minskas «Dinamo» komandu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu