«Real» basketbolisti pēc sešu gadu pārtraukuma triumfē Spānijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Par Spānijas basketbola čempionāta (ACB) uzvarētājiem trešdien kļuva Madrides «Real» basketbolisti, kuriem tas bija pirmais valsts čempionu tituls kopš 2007. gada.

Finālsērijas izšķirošajā, piektajā spēlē «Real» komanda ar 79:71 (20:18, 21:14, 14:16, 24:23) savā laukumā uzvarēja pēdējo divu gadu čempionus «FC Barcelona Regal», sērijā triumfējot ar 3-2.

Rezultatīvākais čempionu sastāvā ar 15 punktiem bija Rūdijs Fernandess, bet zaudētājiem labākais ar 25 punktiem bija austrālietis Džo Inglss, kamēr lietuvietis Šarūns Jasikēvičs guva 23 punktus.

Šis bija Madrides komandas 31. Spānijas čempionu tituls - vairāk nav izcīnījusi neviena cita komanda.

Pusfinālā «Real» sērijā līdz trim uzvarām pārliecinoši ar 3-0 apspēlēja «CAI Zaragoza» komandu, bet «FC Barcelona Regal» tikpat spēlēs tika galā ar «Gran Canaria».

Regulārajā turnīrā Madrides komanda 34 spēlēs izcīnīja 30 uzvaras un to noslēdza pirmajā vietā, bet Barselonas klubs kopvērtējumā ar 23 uzvarām ierindojās trešajā vietā.

Par Spānijas Karaļa kausa izcīņas uzvarētājiem «Real» kronēti 23 reizes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu