Repše: Mūsu jau kļūst kritiski maz, bet palikušajiem nav nopietnas trauksmes sajūtas (415)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ieva Čīka/LETA

Bijušais premjers Einārs Repše nodibinājis biedrību «Latvijas attīstībai» tāpēc, ka kopā ar draugiem nonācis pie secinājuma, ka varam pazaudēt valsti, kuru esam atguvuši.

To Repše atzinis intervijā laikrakstam «Diena».

Repše vēlreiz uzsvēris, ka «mēs ne tikai fiziski izmirstam, bet arī zaudējam iedzīvotājus emigrācijā.»

«Mūsu jau kļūst kritiski maz. Arvien vēl palikušajiem nav tādas nopietnas trauksmes sajūtas, arvien turpinām strīdēties un par ļoti otršķirīgiem jautājumiem. Neesam apzinājušies, ka faktiski nācijas «būt vai nebūt» ir tas, vai spēsim saņemties un nodrošināt attīstību. Jo tikai tas un nekāda cita emigrējošo mājās saukšana nestrādās, » klāsta Repše, norādot, ka tāpēc šajā kritiskajā brīdī kopā ar draugiem, no kuriem daudzi ir uzņēmēji, sapratis, ka nedrīkst ļaut notikumiem virzīties pašplūsmā.

Viņaprāt, valdība šajā jautājumā nedara pietiekami daudz un ir radies vakuums, kas jāaizpilda.

Repše vienlaikus izteicis atzinīgus vārdus premjeram Valdim Dombrovskim (V), atzīstot, ka Dombrovskis ir viens no labākajiem premjeriem visā Latvijas vēsturē.

«Visi pārējie premjeri, ja neskaita Meierovicu un Ulmani, acīmredzot bijuši vēl vājāki, vismaz cik mēs varam spriest pēc spējas noturēt koalīciju diezgan grūtos apstākļos. Manuprāt, ļoti svarīgi faktori valdības vadītājam ir viņa godīgums un kompetence. Mēs nekritizēsim pašmērķīgi valdību, lai būvētu sev politisko kapitālu,» tā Repše.

Komentāri (415)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu