Repše: VID īsākā laika posmā funkcijas veiks krietni efektīvāk

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) īsākā laika posmā funkcijas veiks krietni efektīvāk, uzskata finanšu ministrs Einars Repše (JL).

LETA jau ziņoja, ka VID no šīs nedēļas līdzekļu taupīšanas dēļ pāriet uz četru darba dienu nedēļu. Šāda iestādes darba organizācija pusgada laikā ļaus ietaupīt vairāk nekā četrus miljonus latu, paredzējis VID.

Lēmumu par četru nedēļu darba dienu VID pieņēmis, jo iestādei šogad paredzētais finansējums samazināts par 32,2 miljoniem latu jeb 31% salīdzinājumā ar 2008.gada sākumā pieejamo finansējumu. Pēc paredzamajām izmaiņām valsts budžeta likumā VID finansējums tiks vēl samazināts, kā dēļ, salīdzinot ar 2008.gada sākumu, tas būs par 38,3 miljoniem latu jeb 36% mazāks.

Repše uzskata, ka, darba dienu samazināšana nenozīmē, ka VID strādās mazāk - darba apjoms paliek līdzšinējais un arī klientu plūsma paliek tā pati. VID tāpat darīšot visu, lai reformas rezultātā neciestu klienti.

Optimizējot darbu, paredzams, ka VID strādās īsāku laiku, bet efektīvāk. Lai gan arī VID skars štatu samazināšana, taču tas tiks samazināts līdz tādam, lai Ieņēmumu dienests varēt pilnvērtīgi pilnvērtīgi nodrošināt visas funkcijas. «Funkciju kvalitāte nekādā gadījumā nedrīkst ciest,» uzskata ministrs.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītājas vietnieks Aleksis Jarockis, ministra ieskatā, «ir opcija» tās pašas funkcijas pildīt efektīvāk, īsākā laika posmā.

Pāreja uz četru dienu darba nedēļu ir tikai pirmais pakāpiens, jo paredzēts, ka šīm reformām sekos nākamās strukturālās izmaiņas, kas paredz mainīt VID struktūru no trim uz diviem līmeņiem.

VID arī cīnās par to, lai katrā pašvaldībā paliktu visas klientu apkalpošanas zāles. Turklāt VID «ies pretī» iedzīvotājiem un strādās piektdienās tad, ja tās būs tā sauktās «karstās jeb intensīvās dienas», kad tiek iesniegtas visas atskaites - mēneša 5.,15. un 25.datumā.

Pēc Jarocka teiktā, VID arī ievieš elektronisko deklarāciju iesniegšanu, kas motivēs klientus iesniegt dokumentus VID elektroniski, tā atvieglojot klientiem došanos uz VID gan arī pašam VID - datu apstrādi un administrēšanu.

Viņš piebilda, ka viss iepriekšminētais nenozīmē, ka VID līdz šim strādājis neefektīvi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu