Dobēs uzradušies kabači. Kaut kas jādara!
Riekstiem pildīts kabacis ar salvijas pieskārienu (17)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ēdīsim:
- 1 vidēja izmēra kabacis
- 2 sīpoli
- 4 daiviņas ķiploka
- 300 gr bezpiedevu jogurta
- sauja mandeļu un pekanriekstu
- kušķītis salvijas
- 200 gr Parmezāna siera
- 2 olas
- sāls, pipari pēc garšas
Ķeramies pie lietas:
Kabaci pārgiež uz pusēm un izņem sēklas.
Sasmalcina sīpolus, ķiplokus, salviju, mandeles un pekanriekstus (Latvijā vairāk ierasts lietot valriekstus - tad nu droši var lietot arī tos).
Uz pannas apcep sīpolus un ķiplokus. Tad uz pannas pievieno salviju un vēlāk arī riekstus.
Sarīvē Parmezānu.
Bļodā liekam: olas, bezpiedevu jogurtu un sieru. Sakuļam! Normāls latvietis, protams, jokaino jogurtu aizstās ar normālu krējumu! Tā arī droši var darīt - vienkārši ārzemēs par tādu krējumu neko nezina...
Masai pievienojam sacepto masu (sīpoli, ķiploki, salvija, rieksti). Samaisam!
Masu pildam kabaču pusītēs.
Smalks «punkts uz i»: pārkaisām ar atlikušo sieru un sāli, pipariem!
Liekam cepeškrāsnī un cepam kamēr gatavs!