Rīgā notiks pasākums «Europride» (538)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Eiropas praida organizētāju ikgadējās tikšanās laikā sestdien Marseļā tika pieņemts lēmums, ka 2015.gadā pasākums «Europride» notiks Rīgā, vēsta portāls «skapis.eu».

Uz tiesībām rīkot šo pasākumu pretendēja vairākas pilsētas, tostarp Barselona, Milāna un Mančestera.

Pirmais «Europride» pasākums tika organizēts 1992.gadā Londonā, un arī šajā gadā tas norisinājās Londonā. 2011.gadā tas notika Romā, 2010.gadā - Varšavā, savukārt nākamgad «Europride» būs Marseļā, 2014.gadā - Oslo.

Pasākumu Rīgā organizēs Lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu (LGBT) un viņu draugu apvienība «Mozaīka», kas šā gada maija beigās un jūnija sākumā rīkoja Baltijas praidu. Gājienā «Par cilvēktiesībām» 2.jūnijā Rīgas centrā devās aptuveni 400 cilvēku.

«Europride» notiks vienlaicīgi ar Latvijas Republikas prezidentūru Eiropas Savienībā 2015.gadā. «Europride» Rīgā būs vistālāk uz austrumiem notikušais šāda veida pasākums. Tā laikā plānots ne tikai praida gājiens, bet arī konferences, koncerti, izstādes un citas aktivitātes.

Sagaidāms, ka uz pasākumu Rīgā ieradīsies daudz LGBT kopienas pārstāvju no citām Eiropas valstīm. Līdzšinējos «Europride» pasākumos bijis ļoti dažāds apmeklētāju skaits - no aptuveni desmit tūkstošiem 2010.gadā Varšavā līdz diviem miljoniem 2007.gadā Madridē.

Komentāri (538)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu