Rihards Bukarts: Dažiem šķiet, ka tikšana uz U-18 PČ ir lielākais sasniegums (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latvijas U-18 hokeja izlases ģērbtuvē pēc pirmajām divām pasaules čempionāta spēlēm neviens nesmaida un treneri nezina, kā vērst situāciju par labu, pēc diviem smagiem zaudējumiem izteicies Latvijas izlases uzbrucējs Rihards Bukarts.

Kā ziņots, Krievijā notiekošajā pasaules čempionātā augstākajā divīzijā Latvijas izlase pirmajos divos mačos ar identiskiem rezultātiem 0:7 piekāpās Somijai un Čehijai.

«Ģērbtuvē neviens nesmaida un arī treneri nezina, kā visu vērst par labu. It kā tika veiktas izmaiņas virknējumos, bet tas nedeva gaidīto rezultātu,» aģentūra «R-Sport» citē Bukartu. «Nākamie pretinieki būs kā tanki - ASV un Krievija, kurus uzvarēt būs ārkārtīgi grūti, tādēļ droši vien atkal nāksies cīnīties par izdzīvošanu.»

Augstākajā divīzijā sacenšas desmit komandas, kas sadalītas divās grupās, pa piecām vienībām katrā. Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram, bet apakšgrupu pēdējo vietu ieguvēji cīnīsies par vietas saglabāšanu elitē.

«Negaidīju, ka zaudēsim tik smagi, taču, spēles laikā izdarot tikai 15 metienus pa pretinieku vārtiem, ir grūti cerēt uz uzvarām, turklāt arī vārtsargs nav glābējs,» sacījis uzbrucējs, norādot, ka nākamajās spēlēs rūpīgāk jāievēro treneru norādījumi un lielāka uzmanība jāpievērš aizsardzībai nevis uzbrukumam.

Pirms cīņas pret Čehiju tika uzskatīts, ka tā aiz Latvijas ir potenciāli otra vājākā komanda apakšgrupā, tāpēc mačam hokejists sevi noskaņojis uzvarai. «Ja es būtu izmantojis savu izdevību, rezultāts kļūtu 1:1, un spēle ievirzītos pavisam citā gultnē. Ticējām, ka varam viņus pieveikt.»

«Ne visi izlases hokejisti spēlē ar pilnu atdevi. Ir daži spēlētāji, kas raujas par komandu, bet ir arī tādi, kuriem šķiet, ka jau tikšana uz čempionātu ir lielākais sasniegums,» skarbs bija Bukarts. «Redzot pirmo divu spēļu rezultātus, gribu raudāt, taču ir jācīnās un jāiemet vismaz divi trīs vārti, lai beigu iznākumu padarītu patīkamāku.»

Turnīra turpinājumā Latvijas jaunie hokejisti svētdien tiksies ar ASV izlasi, bet pirmdien sacentīsies ar Krievijas vienaudžiem.

Apakšrupas kopvērtējumā trīs punkti ir Krievijai, Somijai un Čehijai, bet Latvija un ASV cīnās bez punktiem.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu