Rimšēvičs cer, ka talonus ieviest nevajadzēs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs cer, ka Latvija vasarā saņems kārtējo starptautiskā aizdevuma daļu un rudenī talonus ieviest nevajadzēs.

Kā intervijā laikrakstam «Telegraf» sacīja Rimšēvičs, patlaban svarīgākais valdības uzdevums ir pēc iespējas ātrāk veikt budžeta izdevumu samazinājumu, kas kopā ar ekonomikas «sildīšanu» ir vienīgais loģiskais solis izkļūšanai no smagās situācijas, kādā pašlaik atrodas Latvijas ekonomika.

«Tomēr šis darbs vietām buksē, tāpēc ir vērts pašiem sev atgādināt: nesaņemot nākamo starptautisko aizdevuma daļu, budžetā šogad finanšu līdzekļi var beigties, tad nāksies pievērsties arhaiskām metodēm — kaut vai manis pieminētajai talonu sistēmai,» sacīja Rimšēvičs, paskaidrojot, ka talonu ieviešana mīkstinātu naudas līdzekļu deficītu valsts budžetā.

«Tas ir neizbēgami — ja valstij nebūs naudas, to nāksies ar kaut ko aizvietot, piemēram, taloniem,» uzsvēra Rimšēvičs, gan piebilstot, ka to, kādi tieši taloni rudenī varētu parādīties, Latvijas Banka nav rēķinājusi, jo tas ir valdības darbs. «Turklāt pastāv cerība, ka starptautiskie kreditori naudu tomēr iedos un taloni nebūs nepieciešami.»

Rimšēvičs norādīja, ka skaidrība par kārtējās starptautiskā aizdevuma daļas saņemšanu tiks panākta Finanšu ministrijas un Starptautiskā Valūtas fonda sarunās.

«Domāju, ka pilnīga skaidrība par šo jautājumu būs jūlijā,» sacīja Rimšēvičs.

Finanšu ministrs Einars Repše (JL) aģentūrai LETA iepriekš uzsvēra, ka Latvijas valdība neplāno ieviest talonu sistēmu.

«Valdība strādā pie ekonomiskās krīzes iespējami ātras pārvarēšanas. Steidzami jāiegrožo budžeta tēriņi un jāpaaugstina valsts konkurētspēja. Ceru, partijām būs vienots un konstruktīvs viedoklis šajā jautājumā. Latvijas valdība neplānos ieviest talonus,» apliecināja Repše.

Kā ziņots, Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs piektdien vizītes laikā Liepājā paziņoja: ja Latvijai neizdosies samazināt izdevumus un saņemt starptautisko aizdevumu, jau rudenī valstī var nākties ieviest talonu sistēmu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu