Rosina piemērot akcīzes nodokli neveselīgai pārtikai (123)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: wader, CC BY-NC-SA 2.0

Lai papildinātu valsts budžetu un tādējādi sniegtu lielāku finansiālu atbalstu veselības nozarei, Veselības ministrija (VM) rosina piemērot akcīzes nodokli vairākām neveselīgu produktu grupām, tostarp pārtikas produktiem ar augstu transtaukskābju saturu, piemēram, palmu eļļai, margarīnam un sāļajām uzkodām.

Tāpat ministrija rosina palielināt akcīzes nodokli azartspēlēm, alkoholiskajiem dzērieniem, bezalkoholiskajiem dzērieniem ar saldinātājiem vai aromātisko vielu piedevām un tabakas izstrādājumiem.

Kā šodien sanāksmē, iepazīstinot ar šiem priekšlikumiem, norādīja veselības ministre Ingrīda Circene (V), īstenojot tos un palielinot nodokli kaut nedaudz, varētu panākt finansiālu ieguvumu pusmiljona vai miljona latu apmērā katrā minētajā grupā. Šāds finansējums veselības nozarei ļautu īstenot dažādus iecerētos pasākumus, piemēram, samazināt pacientu iemaksas vai palielināt kompensējamo medikamentu budžetu.

Priekšlikumi budžeta papildināšanai jau nosūtīti Finanšu ministrijai un šodien par tiem informēts arī premjers, sacīja ministre. Rīt VM tos prezentēs valdībā.

Komentāri (123)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu