Rumāņu banda, kas tiek tiesāta par vērtīgu gleznu nozagšanu, izvirza prasības (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Rumāņu banda, kas tiek tiesāta par septiņu ļoti vērtīgu mākslas darbu nozagšanu, neatklās to atrašanās vietu, kamēr tiesāšanās netiks pārcelta uz Nīderlandi.

Zādzība notika naktī uz 2012.gada 16.oktobri Roterdamas «Kunsthal» muzejā. Tika nozagtas septiņas gleznas, tostarp ļoti vērtīgi Pikaso, Matisa, Monē un Gogēna darbi.

Kā liecina policijas publiskotais saraksts, muzejā nozagta Pablo Pikaso glezna «Arlekīna galva», Anrī Matisa «Lasītāja baltā un dzeltenā», Kloda Monē «Voterlū tilts, Londona», Pola Gogēna «Sieviete pie atvērta loga», Mejera de Hāna «Pašportrets» un Luciana Freida «Sieviete ar aizvērtām acīm».

Dabu kopējā vērtība noteikta uz aptuveni 18 miljoniem eiro (12,65 miljoniem latu).

Pagājušajā mēnesī apsūdzēto advokāti piedāvāja atdot gleznas apmaiņā pret lietas izskatīšanu Nīderlandē. Tagad bandas līderis Radu Dogaru atkārtojis savu piedāvājumu. Viņš «vairs nevēlas sadarboties ar Rumānijas valdību, jo neuzticas tiesu sistēmai Rumānijā», atreferēja advokāts Katalins Danku.

Advokāts uzskata, ka piecas neatrastās gleznas, kas sākumā atradās Rumānijā, ir tikušas pārvestas. Kā ticamāko galamērķi viņš minēja Moldovu. Pārējās divas gleznas atrodas Beļģijā, sacīja Danku, taču nedeva nekādu sīkāku informāciju.

Kā jau ziņots, pēc Dogaru apcietināšanas viņa māte Olga paziņoja, ka tās sadedzinājusi, lai slēptu pierādījumus. Vēlāk tas tika noraidīts, un arī Danku otrdien apstiprināja, ka neviens no darbiem neesot iznīcināts.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu