Šīns: Eiro ieviešana varētu raisīt investoru interesi par nekustamā īpašuma projektiem (42)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijas pievienošanās eirozonai varētu veicināt interesi par nekustamā īpašuma projektiem no ārvalstu investoru puses, biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja nekustamā īpašuma kompānijas «Latio» valdes priekšsēdētājs Edgars Šīns.

«Runa ir par tiem investoriem, kuri nekustamā īpašuma objektus pērk kā naudas plūsmas avotus, jo šiem investoriem svarīgākais ir īpašuma ienesīgums,» sacīja Šīns.

Patlaban nekustamā īpašuma objektu ienesīgums ir 6%-9% gadā, bet, pievienojoties eirozonai, pazudīs starpvalūtu konvertācijas riski, un tas ienesīgumu varētu palielināt vēl par aptuveni 0,5% gadā, skaidroja Šīns.

«Tas ir pietiekami liels ienesīguma pieaugums, lai investoriem rastos interese. Var prognozēt, ka lielāks aktivitātes pieaugums varētu būt komercobjektu segmentā, jo tur kritums bija lielāks, taču dzīvojamo ēku projektu attīstīšana varētu būt drošāka un garantētu lielāku stabilitāti,» sacīja Šīns.

Jautāts, vai Latvijas pievienošanās eirozonai varētu veicināt hipotekārās kreditēšanas apjomus, Šīns sacīja, ka teorētiski tā tam būtu jābūt, taču jāņem vērā arī tas, ka vēl patlaban Latvijā aptuveni 50 000 ģimeņu nespēj izpildīt savas iepriekš uzņemtās hipotekāro kredītu saistības.

«Kamēr tas viss «neuzsūksies», kamēr banku nekustamo īpašumu uzņēmumi nebūs realizējuši savus īpašumu portfeļus, tikmēr sevišķi straujš hipotekārās kreditēšanas apjomu pieaugums nav gaidāms,» sacīja Šīns.

Kā ziņots, Latvijas valdība izvirzījusi mērķi pievienoties eirozonai no 2014.gada sākuma.

Komentāri (42)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu