Šlesers Stendzenieka piesaisti skaidro ar reklāmista personīgo atbalstu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Partijai LPP/LC tik vērienīgu reklāmas kampaņu izdevies organizēt laikus apmaksātu rēķinu dēļ, bet reklāmas speciālistu Ēriku Stendzenieku izdevies piesaistīt, jo viņš personīgi atbalsta politiskā spēka līderi Aināru Šleseru, intervijā aģentūrai BNS pauda Šlesers.

Viņš atzina, ka pagaidām sāncenšus uz Rīgas mēra amatu sev neredz un citām partijām nav konkurētspējīga piedāvājuma.

«Esmu pārliecināts: ja pārējās partijas pēdējās desmit dienas turpinās tādā pašā veidā reklamēties, vairākums rīdzinieku varētu atbalstīt tieši mani kā Rīgas mēru, jo neviens no viņiem nedod nekādus priekšlikumus,» norādīja LPP/LC līderis, uzsverot, ka ir vienīgais, kurš vēlētājiem piedāvājis skaidru plānu.

Savukārt pārmetumus, ka LPP/LC jau pārsniegusi likumā noteiktos priekšvēlēšanu tēriņu griestus, Šlesers noraida, uzsverot: viņa vēlēšanu kampaņa ir vērienīgāka, iespējams, tāpēc, ka laikus apmaksāti rēķini, gūstot atlaides.

«Konkurenti vispār nodarbojas ar tādu... Viņi kaut kur raud klusībā un saka: ārprāts, Šlesers iegūst tik lielu uzmanību no medijiem, mums te neviens nepievērš uzmanību! Mēs precīzi esam izrēķinājuši, cik daudz varam tērēt, un mēs nepārsniegsim nevienu santīmu. Avīžu izdošana netiek iekļauta budžeta tāmē, avīžu izplatīšana tiek iekļauta budžetā, un to mēs esam iekļāvuši. Reklāma televīzijā un radio — tas iekļauts izdevumos, bukletu drukāšana netiek iekļauta,» uzskaitīja LPP/LC līderis.

«Tā ir sanācis, ka daudzi mediji uzskatīja par nepieciešamu intervēt Šleseru šajā laikā, jo viņi redzēja, ka Šlesers ir tas, kurš nāk ar kaut kādu redzējumu, piedāvājumu, un viņi gribēja to visu uzzināt. Un kampaņa, par kuru visi sāka runāt, sākās nevis ar Stendzenieka klipiem, Stendzenieks vēl neko nebija sācis darīt. Tas viss sākās ar manām intervijām, kad es vairs nebiju valdībā. Kad žurnālisti uzdeva jautājumus (tā kā manas atbildes viņiem šķita interesantas, varbūt pat zināmā mērā skandalozas, kad es atklāti sāku runāt par lietām un saukt lietas īstajos vārdos), tad katra šī intervija radīja ažiotāžu. Tas, kas notiek internetā, vispār ir prātam neaptverami — tur varu neko neteikt,» viņš atzina.

«Šķiet, šīs vēlēšanas ievilkušas līniju, kas sadalījusi vēlētājus — vieni ir par Šleseru un vieni pret. Visa ideoloģija. Jo tie, kuri šodien nāk no citām partijām, vienīgais, ko viņi piedāvā — viņi ir pret Šleseru,» norādīja bijušais satiksmes ministrs.

Savukārt pazīstamo reklāmas speciālistu Ēriku Stendzenieku, kura veidotā «pozitīvisma» kampaņa pirms pagājušajām vēlēšanām izraisīja pretrunīgu vērtējumu, LPP/LC kampaņai arī šogad izdevies piesaistīt tieši viņa pazīšanās un cieņas dēļ pret Šleseru.

«Ar Ēriku Stendzenieku mēs esam pazīstami kopš 2002. gada,» LPP/LC līderis norādīja, atgādinot arī, ka, veidojot pirmo reklāmas kampaņu partijai, Stendzenieks uzsvaru nav licis uz Šlesera personību, norādot, «ja tā ir jauna partija, tad Šlesers šajā kampaņā reklāmā vispār nevar parādīties».

«Man bija jāakceptē šie nosacījumi un jāatbalsta šī partija, pašam nemaz šajā reklāmā neesot. Tagad notika pilnīgi pretējais — viņš [Stendzenieks] pateica, ka šodien, lai izvilktu valsti, vajadzīgs līderis. Un šajā gadījumā neviens cits reklāmas rullīšos (nerunājot par Eiropas Parlamentu, bet par Rīgas vēlēšanām) netiek parādīts, jo Rīgai vajadzīgs mērs, kas var izvest pilsētu no krīzes un palīdzēt visai valstij,» Šlesers skaidroja.

«Kad es ar Ēriku Stendzenieku runāju, viņš skaidri un gaiši pateica: ja es nebūtu šajā sarakstā ar pirmo numuru, viņš principā netaisītu reklāmu, jo šis ir tik smags laiks. Viņš nekad netaisa reklāmu produktiem, kuriem pats netic. Nav jēgas reklamēt šokolādi, kura ir ļoti negaršīga, un stāstīt, ka tā ir garšīga. Tas ir personisks atbalsts, un tā ir pārliecība, Ērikas Stendzenieks bez pārliecības nestrādā,» uzsvēra LPP/LC līderis.

Savukārt, runājot par iespējamajiem priekšvēlēšanu kampaņas pārtēriņiem, Šlesers vien piebilda: lai arī pēc iepriekšējām Saeimas vēlēšanām LPP/LC pārmesta tēriņu griestu pārkāpšana, viņš joprojām uzskata, ka partija likumu nav pārkāpusi, bet pretējo var atzīt tikai un vienīgi tiesa. Arī šogad kampaņas tēriņi esot precīzi uzskaitīti un iesniegti Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), un nekādiem pārmetumiem neesot pamata.

«Nē, KNAB neko nekonstatēs, jo mēs KNAB esam iesnieguši visas izmaksas. Tāpēc arī visa tā [Ģirta Valda] Kristovska ažiotāža, kuru viņš mēģina radīt, nav vainagojusies ar panākumiem. (..) Kāpēc mums, iespējams, cenas ir labākas nekā citām partijām? Tāpēc, ka mēs noslēdzām līgumus jau laikus,» minēja Šlesers, skaidrojot mediju piedāvājumu — ja līgums par reklāmu noslēgts un apmaksa veikta laikus, naudu samaksājot vairākus mēnešus uz priekšu, bija iespēja saņemt atlaides, ko LPP/LC arī izmantojusi. «Esam saņēmuši atlaides, kuras varēja saņemt ikviena partija. Problēma ir tā, ka daudzām partijām nebija piesaistīti līdzekļi un viņi nesamaksāja par reklāmu laikus. Mēs esam samaksājuši, un tāpēc, iespējams, mūsu apjoms būs lielāks, bet tas izriet no tām cenām, kuras ir KNAB rīcībā,» viņš vēl piebilda.

«(..) mēs šodien nevienu santīmu nepārtērēsim apzināti. Mums partijā ir cilvēks, kurš atbild par finansēm un kurš neļauj samaksāt nevienu rēķinu. Vienīgā kļūme, kas var gadīties mums un varbūt kādai citai partijai (es vienkārši atklāti varu pateikt) — ja kāds no deputātu kandidātiem individuāli (visā Latvijā, es nerunāju par Rīgu) pēkšņi izdomās, ka viņš grib sevi pareklamēt. Nevis partija, bet viņš individuāli. Tad šis cilvēks konkrēti būs atbildīgs un viņš maksās sodu. Mums tā ir bijis ar atsevišķiem cilvēkiem — viņi vienkārši paši samaksāja televīzijai par reklāmu un sāka sevi reklamēt. Un partija neko nevarēja izdarīt. Bet viss, kas saistīts ar lielo partijas kampaņu, nevis atsevišķu cilvēku, — tur mēs visu kontrolēsim līdz pēdējam santīmam, un tur mums neviens neko nevarēs pārmest,» norādīja Šlesers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu