ST: aizliegums no izolatora rakstīt vēstules atbilst Satversmei

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Satversmes tiesa (ST) pieņēmusi spriedumu lietā, kurā skatīta tādu normu atbilstība Satversmei, kas noteic tiesību ierobežojumus personām, kas izcieš sodu izolatoros, portālam «Apollo» paziņoja ST pārstāve Līna Kovalevska.

Lietā sūdzības iesniedzējs Roberts Mutulis citastarp apstrīdēja normās noteikto aizliegumu nosūtīt vēstules privātpersonām, norādot uz aizlieguma iespējamo neatbilstību Satversmes 96.pantā noteiktajām tiesībām uz privātās dzīves neaizskaramību.

ST spriedumā norādījusi, ka aizlieguma mērķis ir soda izciešanas režīma nodrošināšana brīvības atņemšanas iestādēs un sabiedrības drošība.

Tiesa secināja, ka aizliegums attiecas uz īsu laika posmu (maksimālais laiks, kuru persona var pavadīt izolatorā, ir 15 diennaktis) un šajā laikā tai ir nodrošinātas minimālās saziņas iespējas: telefonsarunas un telegrammu nosūtīšana. Tādēļ ST atzina aizliegumu nosūtīt vēstules privātpersonām laikā, kad persona atrodas soda izolatorā, par atbilstošu Satversmei.

ST spriedums ir galīgs un nepārsūdzams.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu