Stress no bailēm zaudēt darbu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spānijā gandrīz katrs trešais darba ņēmējs atrodas pastāvīgā stresā, baidoties zaudēt darbu.

Kā vēsta ārzemju tabloīdi, pie šādiem secinājumiem nonākuši zinātnieki no Alkānas universitātes Spānijā. Veiktā aptauja vairākās Spānijas pilsētās liecina, ka par darba zaudējumu baidās gan tikko darba gaitas uzsākušie, gan vecāka gadagājuma ļaudis. Jaunieši uzskata, ka darba devējs var uzteikt darbu un jaunu darbavietu viņi neatradīs savas mazās darba pieredzes un jaunības dēļ. Savukārt darbinieki ar vairāku gadu desmitu darba pieredzi satraucas, ka nespēs atrast jaunu darbu sava vecuma dēļ.

Alkānas universitātes zinātnieka Janka Poniela veiktajā pētījumā arī teikts, ka Spānijas iedzīvotāji lielākoties strādā, vajadzības spiesti. «Salīdzinājumā ar citās valstīs veiktajiem pētījumiem strādājošie Spānijā neveic savai sirdij tīkamu darbu, bet gan to, ar kuru var labāk nopelnīt,» raksta zinātnieks.

Janka Poniels uzskata, ka šā iemesla dēļ daudziem darba ņēmējiem rodas problēmas darbā. Proti, strādnieki nav tik ļoti ieinteresēti veikt savu darbu pietiekami labā kvalitātē, jo tas nesniedz viņiem gandarījumu. Tāpat aktuālas ir tādas problēmas kā liels traumu skaits darba vietā, nespēja organizēt savu darbu un sliktās attiecības ar kolēģiem un priekšniecību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu