Telkvists atkal «sausā», «Dinamo» pirmais solis pretī Cerību kausam (81)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas «Dinamo» hokejisti šovakar KHL Cerību kausa izcīņas finālsērijas pirmajā mačā savā laukumā ar 2:0 pārspēja Habarovskas «Amur» komandu, sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Rīgas «Dinamo» un Habarovskas «Amur» 2:0 (1:0, 1:0, 0:0).
Indrašis (J. Rēdlihs, Ščehura, 11), Džonsons (Džeriņš, Bukarts, 26).
Vārtsargi: Telkvists (40/40) - A. Kuzņecovs (19/17).
Soda minūtes: 10-6.

«Dinamo» sastāvā šīsdienas mačam pirmajā maiņā bija pieteikti Meija, Ščehura un Indrašis, otrajā maiņā spēlēja Bukarts, Džeriņš un Džonsons, trešajā - Upītis, Pavlovs un Skvorcovs, bet ceturtajā - Biezais, Bičevskis un Ivanāns. Tikmēr aizsardzības pārus veidoja Sotnieks un Galviņš, brāļi Rēdlihi, kā arī Laviņš un Cibuļskis.

Pirmajā trešdaļā laukumā ritēja līdzīga cīņa, kurā abām komandām bija iespējas atklāt mača rezultātu, bet vienīgie vārti tika gūti 11. minūtē, kad Sčehura ar piespēli atrada uzbrukumam pieslēgušos Jēkabu Rēdlihu, kurš atdeva teicamu piespēli Mikam Indrašim, kurš attapās tukšu vārtu priekšā - 1:0.

Lai gan otro trešdaļu aktīvāk iesāka «Amur» hokejisti, kuriem bija pāris reālas iespējas gūt vārtus, perioda 6. minūtē pēc cīņas vārtu priekšā ripa nonāca pie Džeimija Džonsona, kurš to raidīja pustukšos vārtos - 2:0. Trešdaļas vidū pēc Upīša noraidījuma «rīdzinieki» divas minūtes spēlēja mazākumā un vienā no epizodēm mājiniekus izglāba Telkvists, bet pēc neilga brīža pa pretējo vārtu stabiņu trāpīja Indrašis. Trešdaļas turpinājumā abām komandām bija iespējas gūt vārtus, tomēr vārtsargi palika nepārspēti un pirms pēdējām 20 minūtēm «rīdzinieki» saglabāja divu vārtu pārsvaru.

Jau trešā perioda 7. sekundē pēc Ščehuras noraidījuma mājinieki otro reizi mačā palika mazākumā, tomēr arī šoreiz «Amur» neizdevās skaitlisko vairākumu pārvērst rezultatīvā metienā. Bet trešdaļas vidū skaitlisko pārsvaru nesekmīgi centās realizēt arī laukuma saimnieki. Atlikušajā laikā «Amur» divreiz spēlēja vairākumā, bet «rīdzinieki» - vienreiz, taču rezultāts tā arī nemainījās. Divas minūtes līdz mača beigām viesi nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču arī tas Habarovskas komandai nelīdzēja.

Cerību kausa finālsērijas otrā spēle notiks sestdien «Arēnā Rīga», bet sērijas trešais un nepieciešamības gadījumā arī ceturtais mačs risināsies Habarovskā attiecīgi otrdien un trešdien.

<span class="username js-action-profile-name">@<b>Apollo_sport</b></span>

Komentāri (81)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu