Tiesa no jauna skatīs lietu pret sabiedrībā pazīstamām personām (23)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Septembrī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa no jauna paredzējusi izskatīt krimināllietu, kurā par mēģinājumu apzināti iegādāties zagtu automašīnu apsūdzēti vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Kā liecina Latvijas Tiesu portāla dati, nākamā tiesas sēde šajā lietā paredzēta 25.septembrī plkst.14, bet pirmā sēde notikusi jau 20.martā, kad lietas izskatīšanā pasludināts pārtraukums.

Izskatot šo lietu pirmo reizi, Vidzemes priekšpilsētas tiesa pērn 22.februārī visus četrus apsūdzētos bija atbrīvojusi no kriminālatbildības par Krimināllikuma (KL) 314.panta 2.daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu un kriminālprocesu izbeigusi. Tomēr prokurore par šo tiesas lēmumu iesniedza apelācijas protestu.

Rīgas apgabaltiesa pērn 19.septembrī pilnībā atcēla pirmās instances tiesas lēmumu un nodeva lietu jaunai izskatīšanai.

Kā ziņots, uz apsūdzēto sola šajā lietā sēdies bijušais «Brīvo vanagu» vadītājs un Latvijas Motoklubu asociācijas valdes loceklis Dzintars Ķimenieks, radio dīdžejs un izklaides pasākumu vadītājs Eduards Švāns, autosportists Gatis Panavs un agrāk tiesātais Vladimirs Golovkins, kurš kriminālajās aprindās pazīstams ar iesauku Golova.

Vienā no apelācijas instances tiesas sēdēm apsūdzētie pauda nevēlēšanos komunicēt ar žurnālistiem par šo lietu, kā arī lūdza nefilmēt tiesas procesu. Švāns aģentūrai LETA sacīja, ka nevēlas sniegt nekādus komentārus par krimināllietu un savu iespējamo lomu nodarījumā, par kuru celta apsūdzība. Arī prokurore nekādus komentārus žurnālistiem nesniedza un nepaskaidroja apsūdzībā izklāstītos lietas apstākļus.

Visām četrām personām celta apsūdzība par mēģinājumu iegādāties vai realizēt zagtu mantu, kā to paredz KL 314.panta 2.daļa. Sākot lietas izskatīšanu pirmās instances tiesā, Panavs un Golovkins savu vainu neatzina, Ķimenieks to atzina daļēji, bet Švāns - atzina pilnībā.

Iepriekš visi apsūdzētie tika turēti aizdomās par starpniecību zagtas automašīnas nelikumīgā atdošanā īpašniekam pret atlīdzību, taču jau pirmstiesas izmeklēšanas laikā prokuratūra krimināllietu pārkvalificēja.

Lieta ir saistīta ar kādas īpaši uzlabotas jeb tūningotas 1995.izlaiduma gada BMW automašīnas zādzību 2005.gada maijā. Īpašniekam par automašīnas atdošanu tika pieprasīti 3000 eiro (2100 lati). Apsūdzētie apgalvoja, ka tikai centušies izlīdzēt draugam, kuram automašīna nozagta.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu