Trim virslīgas futbola klubiem dotas papildu divas dienas licences iegūšanai (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Trim Latvijas augstākās līgas futbola klubiem - «Skonto», Daugavpils «Daugava» un «Jūrmala» - piešķirtas papildu divas dienas visu nepieciešamo dokumentu iesniegšanai, lai tie saņemtu licences dalībai jaunās sezonas Latvijas «SMScredit.lv Virslīgas» futbola čempionātā.

Iepriekš Latvijas Futbola federācija (LFF) licencēšanas procesā pieprasīja visu virslīgas klubu prasību izpildīšanu līdz 20.februārim, bet vēlāk šis termiņš tika pagarināts līdz 3.martam, lai 4.martā LFF varētu lemt par visu licenču izdalīšanu.

Sākotnēji licences dalībai turnīrā ieguva valsts čempioni «Ventspils», kā arī «Jelgava», BFC «Daugavpils» un Rīgas «Daugava», bet pēc termiņa pagarināšanas šonedēļ tās izsniegtas arī «Metta»/«Latvijas Universitāte», Jūrmalas «Spartaks» un «Liepāja» komandām.

Bez licences pagaidām ir valsts vicečempioni «Skonto» un pērnās sezonas trešais spēcīgākais klubs Daugavpils «Daugava», kā arī «Jūrmalas» komanda. Šīm vienībām nepieciešamo dokumentu sakārtošanai dots laiks līdz ceturtdienai, bet par licenču izdalīšanu LFF lems piektdien, aģentūrai LETA apstiprināja LFF Licencēšanas komisijas sekretārs Artūrs Saļņikovs.

Līdz ar to piektdien gaidāma galējā skaidrība par situāciju ar klubu licencēšanu, taču LFF pašlaik nekomentē, kādas prasības trīs pašlaik vēl nelicencētie klubi nav izpildījuši. Tāpat netiek komentēts, cik nopietna situācija ir ar neizpildītajiem prasību punktiem.

Jaunā Latvijas čempionāta sezona sāksies 14.martā.

Sezona ar desmit klubu dalību četros apļos ilgs līdz novembrim.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja «Ventspils» komanda, aiz sevis atstājot «Skonto» un 2012.gada čempionus Daugavpils «Daugavu». Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus nākamajā sezonā nomainīs pirmās līgas uzvarētāji - BFC «Daugavpils». Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda «Metta»/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvējus «Gulbeni».

Tikmēr pēc «Liepājas metalurga» kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs «Liepāja».

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu