U-20 izlase par Eiropas zeltu cīnīsies ar Itāliju (124)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Latvijas U-20 basketbola izlases šovakar Tallinā izcīnīja uzvaru Eiropas čempionāta pusfināla spēlē, tādējādi pirmoreiz vēsturē kāda no jauniešu komandām ir sasniegusi finālu.

Latvijas jaunie basketbolisti ar 64:63 dramatiskā cīņā pieveica Spānijas vienaudžus un svētdien, plkst. 20.15 finālā mērosies spēkiem ar Itāliju.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 14 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām bija Jānis Bērziņš, pa 12 punktiem guva Andrejs Gražulis un Ingus Jakovičs, bet 11 punktus pievienoja Ojārs Siliņš. Spānijas komandā ar 17 punktiem izcēlās Haime Fernandess, bet 14 punkti un 15 bumbas zem groziem bija Daniela Diesa rēķinā.

Spēles sākums veiksmīgāks padevās spāņiem, kuri pēc diviem precīziem tālmetieniem ieguva sešu punktu pārsvaru (10:4), bet pirmās ceturtdaļas vidū pēc Spānijas komandas līdera Diesa diviem punktiem rezultāts kļuva 18:9, kas piespieda Latvijas izlasi pieprasīt minūtes pārtraukumu.

Pēc nospēlētām desmit minūtēm latviešiem bija -8 (13:21), bet otrās ceturtdaļas ievadā Latvijas komanda nonāca iedzinējos jau ar 15 punktu starpību (16:31), tomēr ceturtdaļas otrajā pusē mīnusus izdevās samazināt un pietuvoties līdz 22:31. Latvijas izlases ofensīva turpinājās un kopējo izrāvienu 19:3 ar diviem punktiem caurgājienā noslēdza Jakovičs, izvirzot latviešus vadībā ar 35:34, tomēr pēdējos divus punktus pirms lielā pārtraukuma guva spāņi - 35:36.

Trešo ceturtdaļu ar pieciem punktiem pēc kārtas sāka Diess (35:41), tomēr Latvijas komanda atbildēja ar 11:2 izrāvienu un panāca 46:43. Turpinājumā pamīšus vadībā bija te viena, te otra komanda, bet pirms pēdējām desmit minūtēm latviešiem bija +2 (51:49).

Pēdējo ceturtdaļu ar četriem punktiem pēc kārtas iesāka Bērziņš, ļaujot Latvijas izlasei iegūt jau sešu punktu pārsvaru - 55:49, taču spāņi atbildēja ar 9:0 izrāvienu un atkal atguva vadību (58:55). Divas minūtes līdz mača beigām Siliņš izvirzīja Latviju vadībā ar 62:60, bet 52 sekundes līdz finālsvilpei spāņi pārtvēra bumbu un atjaunoja līdzsvaru uz tablo - 62:62.

Atlikušajā laikā abas komandas apmainījās nesekmīgiem uzbrukumiem, bet 17 sekundes līdz spēles beigām Bērziņš netrāpīja abus soda metienus, bet Gražulis izcīnīja atlēkušo bumbu un iebakstīja to grozā - 64:62. Četras sekundes līdz finālsvilpei Vivess trāpīja vienu no diviem soda metieniem, trīs sekundes līdz mača beigām Bērziņš aizmeta garām abus soda metienus, bet spāņu pēdējais uzbrukums nebija precīzs.

Otrajā pusfināla mačā šovakar Itālijas jaunie basketbolisti ar 77:68 pārspēja Krievijas vienaudžus.

Atgādinām, ka piektdien ceturtdaļfinālā Latvija ar 78:73 pieveica Melnkalni, bet pirms tam apakšgrupu posmā izcīnīja sešas uzvaras septiņās spēlēs.

Komentāri (124)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu