UEFA Eiropas līgas pusfinālā spēlēs trīs Portugāles klubi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

UEFA Eiropas līgas pusfinālā ceturtdien notikušajās ceturtdaļfināla atbildes spēlēs vietu nodrošināja trīs Portugāles klubi - «FC Porto», Lisabonas «Benfica» un «SC Braga».

«FC Porto» izbraukumā ar 5:2 (2:0) pieveica Maskavas «Spartak», divu spēļu summā svinot graujošu uzvaru ar 10:3.

«Benfica» nosargāja pirmajā spēlē iekrāto pārsvaru, atbildes mačā izbraukumā cīnoties neizšķirti 2:2 (1:2) ar Nīderlandes komandu «PSV Eindhoven». Divu spēļu summā «Benfica» tas ļāva svinēt uzvaru ar 6:3.

Pirmajā puslaikā mājinieki prata iegūt divu vārtu pārsvaru, atjaunojot cerības uz iekļūšanu pusfinālā, taču divi Luizau un Oskara Kardoso precīzie sitieni ļāva «Benfica» nosargāt pirmajā duelī iekrāto pārsvaru.

Tikmēr «SC Braga» komanda savā laukumā cīnījās neizšķirti 0:0 ar Ukrainas futbola flagmani Kijevas «Dinamo». Pirmajā abu komandu cīņā Kijevā tika fiksēts neizšķirts 1:1, tādējādi, pateicoties vairāk izbraukumā gūtajiem vārtiem, pusfinālā iekļuva Portugāles komanda.

Interesanti, ka jau no spēles 29. minūtes viesi spēlēja desmit futbolistu sastāvā, jo noraidījumu izpelnījās brazīliešu uzbrucējs Paolu Kase.

Ceturto ceļazīmi uz pusfinālu nodrošināja vēl viens Ibērijas pussalas reģiona klubs - Spānijas komanda «Villarreal FC».

«Villarreal FC» atbildes spēlē ar 3:1 (0:1) uzvarēja Nīderlandes komandu «Twente Enschede», divu spēļu summā triumfējot ar 8:2.

Pirmie šajā spēlē vadībā prata izvirzīties laukuma saimnieki, taču otrā puslaika ievadā noraidījumu izpelnījās Dvaits Tjadealli, par kura pārkāpumu uz «Twente» vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. To precīzi realizēja Džuzepe Rosi, bet līdz mača beigām vēl pa vieniem vārtiem guva Marko Rubens un Kani.

Pusfinālā «FC Porto» tiksies ar «Villarreal FC», bet «Benfica» spēkosies ar «SC Braga» futbolistiem. Pusfināla pirmās spēles tiks aizvadītas 28. aprīlī, bet atbildes mači norisināsies 5. maijā.

Kā ziņots, UEFA Eiropas līgas fināls 18. maijā norisināsies Īrijas galvaspilsētā Dublinā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu