Uz Lietuvu dosies visi spēlētāji, izņemot Jahoviču

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Lita Krone/LETA»

Uz trešdien paredzēto Latvijas basketbola izlases pārbaudes spēli ar Lietuvu dosies visi kandidāti, izņemot savainojumu ārstējošo Gati Jahoviču.

Kā sarunā ar aģentūru LETA izteicās Latvijas Basketbola savienības (LBS) Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas pārstāvis Raimonds Zeps, ja spēlei varēs pieteikt 13 kandidātus, tad visi arī tiks pieteikti, bet, ja laukumā varēs doties tikai 12, tad par nepieteikto tiks izlemts tikai spēles rītā.

Latvijas basketbola izlase ar Lietuvu tiksies Kauņā, un mačs sāksies plkst.20.15. Savukārt piektdien abas komandas atkārtoti tiksies «Arēnā Rīga».

Jau ziņots, ka pēc piektdienas pārbaudes mača ar Zviedriju no komandas sastāva tika atskaitīti Edgars Jeromanovs un Jurijs Aleksejevs. Latvijas izlases galvenais treneris Ķēstutis Kemzūra pateicās abiem spēlētājiem par treniņos ieguldīto darbu un pieļāva, ka viņi nākotnē varētu kļūt par noderīgiem izlases papildinājumiem.

Kemzūra arīdzan izteicās, ka savainojumu ārstējošais Gatis Jahovičs, visticamāk, Eiropas čempionātā Latvijas izlasei palīdzēt tomēr nevarēs, tomēr pagaidām viņš vēl kandidātu vidū paliek. Paredzams, ka Jahovičs treniņos varēs atgriezties pēc aptuveni nedēļas.

Jau ziņots, ka Latvijas izlases pirmajā pārbaudes spēlē, gatavojoties 2009.gada Eiropas čempionāta finālturnīram, ceturtdien Zviedrijas valstsvienība tika pārspēta ar rezultātu 89:67, bet piektdien abas komandas tikās aiz slēgtām durvīm un Latvija piecu periodu ilgā mačā uzvarēja ar 92:69.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, Latvijas izlase aizvadīs vēl vairākas pārbaudes spēles. Laikā no 19. līdz 21.augustam Latvijas basketbolisti piedalīsies starptautiskā turnīrā Grieķijā, bet no 26. līdz 30.augustam Latvijas izlasei paredzēts «Efes Pilsen» pasaules kausa turnīrs Turcijā, kurā piedalīsies sešas komandas. Latviešu pretinieces B grupā būs Lielbritānijas un Maķedonijas izlases. Pārbaudes cikla noslēgumā Latvijas izlase 3.septembrī Rīgā tiksies ar kādu Eiropas klubu, kas pagaidām vēl nav zināms.

Kā ziņots, par valstsvienības kapteini spēlētāju un treneru sapulcē iecelts komandas pieredzējušākais spēlētājs Uvis Helmanis, bet kapteiņa palīgs Eiropas čempionātā būs Kristaps Valters.

Jau ziņots, ka Eiropas čempionātā, kas no 9. līdz 20.septembrim norisināsies Polijā, Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Krievijas un Vācijas valstsvienībām, kā arī papildu kvalifikācijas turnīra uzvarētājiem.

Papildu kvalifikācijas turnīrā A apakšgrupā spēlē Bosnija un Hercegovina, Portugāle un Beļģija, bet B grupā spēkojas Francijas, Itālijas un Somijas izlases. Abu grupu uzvarētāji divu spēļu sērijā noskaidros finālturnīra dalībniekus.

Eiropas čempionāta finālturnīrā B apakšgrupas komandas pirmā posma mačus aizvadīs Gdaņskā. Pirmo spēli Latvijas izlase aizvadīs 7.septembrī ar pašreizējiem Eiropas čempioniem - Krievijas izlasi.

Latvijas izlases spēlētāju saraksts pārbaudes spēlei ar Lietuvu: Kristaps Valters, Jānis Blūms, Sandis Valters, Armands Šķēle, Aigars Vītols, Kristaps Janičenoks, Uvis Helmanis, Kaspars Bērziņš, Andris Biedriņš, Kaspars Kambala, Ernests Kalve, Artūrs Štālbergs, Rolands Freimanis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu