Vāc parakstus arī par Klaipēdas apgabala pievienošanu Krievijai (200)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sarah_Jones, CC BY-SA 2.0

Portālā «Avaaz.org» izveidota [s:47436], kuras ievietotāji aicina cilvēkus balsot par to, lai Lietuvas Klaipēdas apgabals tiktu iekļauts Krievijas Federācijas sastāvā, atsaucoties uz laikrakstu «Lietuvos rytas», «Apollo» informēja kāds lasītājs.

Līdzīgi kā šajā pašā portālā ievietotā petīcija par Latvijas iekļaušanu Krievijas sastāvā, arī šī petīcija pasniegta kā joks. Pamatojumā, kāpēc vajadzētu balsot par Klaipēdas apgabala pievienošanu Krievijai, autori min, ka «var jau pievienoties gan Vācijai, gan Norvēģijai, vasarā vispār labāk pievienoties Austrālijai.»

Klaipēdā dzīvo salīdzinoši daudz krievvalodīgo - aptuveni 21,3%, Lietuvā kopumā šis rādītājs ir tikai 5,8%, liecina Lietuvas Statistiskas departamenta dati.

Petīcijas autori pagaidām gan nav uzstādījuši augstus mērķus un sākumam vēlas savākt 1000 parakstus. Divu ar pusi dienu laikā petīciju parakstījuši 184 cilvēki.

Jau ziņots, ka Latvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis šādu parakstu vākšanu nevērtē kā joku. «Jebkuru aicinājumu kaut kur pievienoties mēs, protams, vērtējam nopietni. Tas nav 1.aprīļa joks un tieši kontekstā ar 16.martu, kas tuvojas, šāda rakstura informācija ir jāvērtē ļoti nopietni,» sacīja Kozlovskis.

Komentāri (200)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu