Valdība, iespējams, tomēr tiks veidota bez VL!-TB/LNNK

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/Leta

««Vienotības» valde pirmdien varētu pārskatīt jautājumu par «Visu Latvijai!-TB/LNNK» (VL!-TB/LNNK) dalību nākamajā valdībā. Pēc vairāk nekā trīs stundu ilgām debatēm svētdien «Vienotības» līderu starpā arī premjers Valdis Dombrovskis ir tuvu tam, lai pārskatītu savu piektdien paziņoto lēmumu par VL-TB/LNNK aicināšanu valdībā. To svētdienas vakarā portālam «Pietiek.com» apstiprināja vairāki informēti avoti «Vienotībā».

«Runa ir vairs tikai par vienu valdības koalīcijas modeli – «Vienotība» + ZZS, kam kopā 10. Saeimā ir 55 balsis, uzsvēra vairāki avoti. Premjers uz portāla lūgumu apstiprināt šo lūzumu savā iepriekšējā koalīcijas būvēšanas taktikā neatsaucās, raksta portāls.

Solvita Āboltiņa intervijā Latvijas Radio atzīst, ka pirmdien «Vienotības» valdē tiešām tiks izskatīts tās sastāvā esošās «Sabiedrības citai politikai» (SCP) iesniegums, kurā tā ierosina valdības veidošanā tomēr neiesaistīt Nacionālo apvienību VL-TB/LNNK. Viņas rīcībā pagaidām neesot ziņu, kādēļ SCP ar šādu inicatīvu nākusi klajā.

Viņa neuzskata, ka tas liecinātu par kādu šķelšanos apvienības rindās, bet ir pārliecināta, ka šādas diskusijas ir pašsaprotamas.

«Mums ir garas un plašas dikusijas, nav tā, ka mēs pieņemtu visu, ko premjers pasaka,» saka Āboltiņa.

«Valdībai un parlamentam jābūt kompetentam un darbspējīgam, jo būs jālemj par sarežģītiem jautājumiem,» uzskata Āboltiņa.

Ja Nacionālā apvienība netiktu ņemta valdībā, tieslietu ministra amatu varētu paturēt «Vienotība». Āboltiņa neizslēdz, ka šo posteni varētu ieņemt SCP pārstāvis Aigars Štokenbergs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu