«Varavīksnes nami» iekļūst lielāko nodokļu parādnieku sarakstā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes foto

Valsts ieņēmumu dienests (VID) valsts lielāko nodokļu parādnieku sarakstā pēc stāvokļa uz 1.februāri ierindojis arī Saeimas deputātam «Sabiedrības citai politikai» līderim Aigaram Štokenbergam, bijušajam parlamenta deputātam un AS «Latvijas Krājbanka» vadītājam Arnoldam Laksam, kā arī tagadējam AS «Parex banka» valdes priekšsēdētājam Nilam Melngailim pastarpināti piederošās nekustamā īpašuma attīstītāju SIA «Varavīksnes nami».

Pēc VID interneta mājaslapā pieejamās informācijas, «Varavīksnes nami» ar 355 750 latu saistībām ierindots 115.vietā starp 132 valsts lielākajiem nodokļu parādniekiem.

Savukārt Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 8.martā noraidīja «Varavīksnes namu» lūgumu noteikt uzņēmumam tiesisko aizsardzību.

Šī bija trešā reize, kad «Varavīksnes nami» vērsās pēc tiesiskās aizsardzības.

Pirmo «Varavīksnes namu» pieteikumu par tiesiskās aizsardzības noteikšanu tiesa noraidīja 2009.gada 3.jūlijā, bet otrais lūgums noteikt tiesisko aizsardzību tika noraidīts 2009.gada 19.novembrī.

Uzņēmumu reģistrā (UR) sabiedrība ierakstīta 2004.gada janvārī, un tās parakstītais pamatkapitāls bijis 100 000 latu.

Pēc UR apkalpojošās firmas «Lursoft» datiem, 49% «Varavīksnes namu» pieder SIA «Kapitāla virsotne», savukārt tā līdzīgās daļās pieder Štokenbergam, Laksam, Melngailim, kādreizējam baņķierim Vilim Dambiņam, advokātam Ivaram Gruntem un Gundaram Ceram, kā arī Jurijam Petuhovam un Raitim Tumaševskim. Atlikušo 49% «Varavīksnes namu» īpašniece ir Svetlana Vāverāne, bet 2% īpašnieks ir Laksa.

«Varavīksnes namu» valdes priekšsēdētāja amatu ieņem savulaik starp dāsnākajiem komercķīlu devējiem minētais Uģis Vāverāns, bet sabiedrības valdē darbojas Artis Bajārs.

LETA jau ziņoja, ka būvniecības projektu izstrādātājs un nekustamā īpašuma mērķprojektu attīstītājs «Varavīksnes nami» Zolitūdē īstenoja šāda paša nosaukuma dzīvojamo māju kompleksa būvniecību.

Pēc «Lursoft» datiem, 2007.gadā «Varavīksnes namu» neto apgrozījums bijis 9,72 miljoni latu. Ja 2006.gadā uzņēmumam bija 76 663 latu zaudējumi, tad 2007.gadā tas jau guvis ievērojamu peļņu, kas pēc nodokļiem bijusi 2,93 miljoni latu.

Vērienīgā dzīvojamo māju kompleksa būvniecība Zolitūdē tika sākta pirms vairākiem gadiem. Bija paredzēts uzbūvēt vairākas jaunas daudzdzīvokļu mājas.

Projekta attīstītājs bija iecerējis, ka namos atradīsies vienas līdz piecu istabu dzīvokļi 45-130 kvadrātmetru platībā. Bija plānots ierīkot gan pazemes, gan virszemes autostāvvietas.

Pirmais «Varavīksnes nams» bija ar 90 dzīvokļiem, «Varavīksnes nams 2» bija ēka ar 18 dzīvokļiem, bet kompleksā «Varavīksnes nams 3» tika plānots attīstīt sešas mājas.

Pirmo divu ēku projekta attīstītājs bijis uzņēmums «Būve 93», taču projektam «Varavīksnes nams 3» tika nodibināts atsevišķs uzņēmums «Varavīksnes nami».

Investīcijas projektā «Būve 93» pirms vairākiem gadiem tā īstenotāji atturējās atklāt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu