Padomi, kas padarīs šo par labāko vasaru

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Ak, vasara! Vasara ir kā radīta atvaļinājumam, dienām pie ūdens, barbekjū... un laikam, kad beidzot parūpēties par sevi. Nepārprotiet, par sevi jārūpējas visu cauru gadu, bet vasara ir īpaši piemērota, lai sevi liktu pirmajā vietā. Kad vēl, ja ne tagad? Vasaras mēnešos papūlies piešķirt savai dzīvei jaunu jēgu, atrodot veidus, kā justies piepildītāk un veselīgāk. Interneta izdevums Popsugar piedāvā 20 ieteikumus, ko ir vērts realizēt!

 
Foto: pexels.com

Pavadi laiku pie ūdens!

Laika pavadīšana pie okeāna, ezera vai pat baseina ir pietiekama, lai sniegtu labumu tavai veselībai un labsajūtai. Tas palīdz sasniegt meditatīvu stāvokli, ko sauc par «blue mind», kas raisa miera, vienotības un laimes sajūtu.

 
Foto: pexels.com

Apmeklē vietējo zemnieku tirdziņu

Vasaras aktivitāte, kas veicina veselīgu ēšanu? Ir idejas! Izmanto pilnībā vietējās produkcijas priekšrocības un uzaicini draugus piedalīties veselīgā piknikā.

 
Foto: pexels.com

Nedari neko!

Kad bija pēdējā reize, kad vienkārši izslēdzi mobilo telefonu un atpūties? Atbrīvojies no jebkādiem traucēkļiem un atvēli sev laiku, lai vienkārši būtu.

 
Foto: pexels.com

Atrodi jaunu vaļasprieku!

Kādas jaunas nodarbes atklāšana var lieliski palīdzēt atjaunoties. Vai tā būtu kulinārijas klase, vai nometne svaigā gaisā. Ja pagaidām nevari vēl izlemt, izmēģini dažādas lietas, lai redzētu, kas aizķers tavu interesi.

 
Foto: pexels.com

Nodarbojies ar sportu!

Regulāra izsvīšana ir tikpat svarīga tavai garīgajai veselībai cik fiziskajai. Atbrīvojies no stresa un kļūsti spēcīgs vienlaikus. Ja sporta zāle nav priekš tevis, eksperimentē ar dažādām nodarbībām un treniņiem, kamēr atrodi ko tādu, kas tevi patiesi aizrauj.

 
Foto: pexels.com

Aizej uz koncertu!

Pētījumi apliecina, ka regulāra dažādu koncertu un izklaides šovu apmeklēšana pagarina dzīvi. Pat vēl vairāk - 20 minūtes dzīvās mūzikas dubulta labsajūtu, kas pielīdzināms jogas sniegtajam efektam.

 
Foto: pexels.com

Atstāj darbu aiz mājas sliekšņa!

Ja tavs darbs to atļauj, dari tā! Darba un privātās dzīves atdalīšana ir vieglāka vārdos nekā darbos, bet tas var tikai labvēlīgi ietekmēt tavu veselību. Ja pilnībā nespēj to nošķirt, tad vismaz atslēdzies no e-pastu lasīšanas katru vakaru konkrētā laikā.

 
Foto: pexels.com

Pārbaudi veselību!

Vai tev ir brīva diena? Pieraksties pie zobārsta vai veic vispārējo veselības pārbaudi, ko esi atlicis tik ilgi. Regulāra profilakse palīdzēs novērst nopietnas veselības problēmas un dos tev mieru, ka esi labā fiziskajā formā.

 
Foto: pexels.com

Ceļo!

Iepazīt jaunus cilvēkus un atšķirīgas kultūras dažādās pasaules malās var būt pieredze, kas maina dzīvi. Ir pierādīts, ka ceļošana dara mūs laimīgākus nekā materiālo lietu iegūšana vai pat saderināšanās. Ceļojuma rezervēšana ir tieši tas, kas tev vajadzīgs.

 
Foto: pexels.com

Pagatavo veselīgu maltīti ar vasaras produktiem!

Tā vietā, lai pusdienotu ārpus mājas, saaicini draugus un pagatavojiet maltīti mājās. Kopīga gatavošana ir tas, kas savāc kopā cilvēkus, tāpēc veltiet laiku gatavošanai, un tas pabaros kā ķermeni, tā dvēseli.

 
Foto: pexels.com

Palasi iedvesmojošu grāmatu!

Reizēm, kad esam nebeidzamā vāveres ritenī, viss, kas mums ir vajadzīgs, ir iedvesmas dzirksts. Neatkarīgi no tā, vai grasies mainīt karjeru, attīstīt kādu jaunu prasmi, apmeklē savu iecienītāko grāmatnīcu, lai atrastu kādu iedvesmu.

 
Foto: pexels.com

Pavadi laiku kopā ar draugiem un ģimeni!

Daudzpusīgā pētījumā, kas tika veikts jau 1930.gados Hārvardā, pierādīts, ka kvalitatīvas attiecības ir veselīgas un laimīgas dzīves noslēpums. Vientulība nogalina, tāpēc ieguldi savās attiecībās tik daudz mīlestības, cik vien spēj.

 
Foto: pexels.com

Pavadi laiku brīvā dabā!

Neatkarīgi no tā, vai dodies pārgājienā vai sarīko pikniku parkā, laiks, ko pavadi svaigā gaisā, nāks tev tikai un vienīgi par labu. Laiks dabā var sniegt pavisam jaunu perspektīvu, tāpēc nākamreiz kopā ar draugiem izvēlieties kādu āra aktivitāti.

 
Foto: pexels.com

Veic brīvprātīgo darbu!

Šī ir viena no tām jomām, kas bieži vien tiek ignorētas. Brīvprātīgā darba veikšana patiesībā sniegs lielāku piepildījumu tev pašam nekā tiem, kā labā tu šo darbu veic. Izvēlies kādu sev tīkamu organizāciju un nodarbi, un uz priekšu!

 
Foto: pexels.com

Uzkop māju!

Dzīvesvietas atbrīvošana no dažādiem krāmiem liks tev justies mierīgāk, atgriežoties mājās pēc stresa pilnas darbdienas. Iztīri savu garderobi un atvilktnes no lietām, ko var ziedot, un ļauj telpai «elpot». Tā tu sajutīsies patiesi apmierināts!

 
Foto: pexels.com

Izveido vēlmju kolāžu!

Mērķu noteikšana un nākotnes vizualizēšana ir vēl viens veids, kā parūpēties par sevi. Tas palīdzēs noteikt, kas ir svarīgākais tagad, un izvirzīt nākotnes prioritātes.

 
Foto: pexels.com

Saslēdzies ar sevi!

Neaizmirsti spert soli atpakaļ un novērtēt, kā jūties pašlaik emocionāli, fiziski, garīgi, psiholoģiski utt. Vai tas būtu stress vai nemiers, ieklausies pavedienos, lai iegūtu impulsu un saprastu, ko tavs ķermenis ar to mēģina pateikt.

 
Foto: pexels.com

Veic sociālo mediju detoksu!

Apņemies atslēgties no sociālajiem tīkliem vismaz 24 stundas, lai sniegtu sev tik ļoti nepieciešamo atelpu. Tu pat vari pamanīt uzlabojumus savā garastāvoklī, ja neļausi konkrētiem cilvēkiem nemitīgi to ietekmēt. Detoksa beigās atseko visus tos, kas tavā dzīvē ienes negatīvismu.

 
Foto: pexels.com

Smejies!

Smiešanās noteikti ir kas vairāk par labu jušanos konkrētā brīdī. Tā patiesībā var dot labumu arī veselībai pavisam neparedzētos veidos. Tā var mazināt stresu, sāpes un pat stiprināt imūnsistēmu. Vēl jo labāk, ja dari to kopā ar saviem mīļajiem.

 
Foto: pexels.com

Pavadi laiku vienatnē!

Pavadi kādu laiku vienatnē prom no dažādām viedierīcēm. Tas būs vienreizēji - atslēgties no digitālās pasaules un koncentrēties tikai uz sevi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu