Dzīvnieku upurēšana pārvērš Bangladešas galvaspilsētas ielas asiņu upēs

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vērienīga dzīvnieku upurēšana islāmticīgo svētku «Eid al-Adha» ietvaros, kuru laikā Bangladeša piedzīvoja spēcīgas lietusgāzes, pārvērtusi valsts galvaspilsētas Dakas ielas asiņu upēs, vēsta izdevums «The Times of India».

Ielas pēc dzīvnieku upurēšanas Bangladešas galvaspilsētā Dakā
Ielas pēc dzīvnieku upurēšanas Bangladešas galvaspilsētā Dakā Foto: AFP/Scanpix

Varasiestādes Dakā bija noteikušas speciālas vietas pilsētā, kur iedzīvotāji var nokaut lopus, taču spēcīgas lietusgāzes, kas otrdien piemeklēja Bangladešas galvaspilsētu, iedzīvotājiem lika meklēt citas vietas - garāžas vai autostāvvietas. Tā rezultātā nokauto lopu asinis nokļuva uz pārplūdušajām ielām, padarot tās par «asiņainām upēm».

Ielas pēc dzīvnieku upurēšanas Bangladešas galvaspilsētā Dakā
Ielas pēc dzīvnieku upurēšanas Bangladešas galvaspilsētā Dakā Foto: AFP/Scanpix

Islāmticīgie «Eid al-Adha» laikā tradicionāli atzīmē pravieša Ābrama ticības pārbaudījumu, kurš bija gatavs Dievam upurēt savu dēlu. Svētku laikā musulmaņu valstīs tiek nokauts simtiem dažādu lopu, galvenokārt kazas, aitas vai govis. Dzīvnieku gaļa pēc tam tiek lietota uzturā un izdalīta nabadzīgajiem.

«Eid al-Adha» jeb «Upurēšanas svētki» tiek svinēti svētceļojuma uz Meku (hadža) kulminācijas brīdī. Svētkus svin islāma kalendāra pēdējā mēneša 10. dienā, un tie turpinās trīs dienas.

Dievlūdzēji Bangladešā
Dievlūdzēji Bangladešā Foto: AFP/LETA

Plūdi Bangladešas galvaspilsētā, kuru apdzīvo ap desmit miljoniem cilvēku un kurai ir slikti attīstīta kanalizācijas sistēma, ir ierasta parādība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu