Latvijas IT uzņēmumi piedalās izstādē «Comdex 2004» Zviedrijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Attēls: \"Comdex\"

Vakar Gēteborgā sākās starptautiskā informācijas tehnoloģiju izstāde «Comdex Scandinavia 2004», kurā nacionālajā — Baltijas Informācijas sistēmu (IS) klastera — stendā piedalās Latvijas Informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju asociācija (LITTA), «DATI grupa» un «Lattelekom».

Dalības mērķis ir iepazīstināt ar Latvijas IT pakalpojumu eksporta potenciālu, veicināt biznesa kontaktu izveidi un kompāniju darbību Skandināvijas tirgū.

Izstāde «Comdex Scandinavia 2004», kas no 20. līdz 22. janvārim notiek Gēteborgā, ir viens no vērienīgākajiem pasākumiem IT industrijā Skandināvijā, kurā piedalās vadošās nozares kompānijas ne tikai no Zviedrijas, bet arī no citām Ziemeļeiropas valstīm.

Baltijas IS klastera mērķis ir krasi palielināt ar IS saistīto pakalpojumu eksportu un radīt Latvijā investīcijām un inovatīvām aktivitātēm labvēlīgu vidi, balstoties uz kopēju IT nozares attīstības vīziju un veicinot visa veida sadarbību nozares dalībnieku starpā.

Kā stāsta «DATI grupa» ģenerāldirektors Ivars Puksts, «Latvijas IT tirgus ir relatīvi neliels un Latvijas kompāniju attīstība galvenokārt ir atkarīga no to spējas attīstīt biznesu ārpus valsts robežām. Mūsuprāt Ziemeļvalstis ir viens no pievilcīgākajiem eksporta tirgiem Latvijas kompānijām, kas specializējas IT ārpakalpojumu sniegšanā. Zviedrijā, tāpat kā Vācijā, izmantojam vietējo speciālistu tirgus zināšanas — kopš 2003. gada aprīļa tur darbojas mūsu meitas uzņēmums — «DATI Sweden AG». Zviedrijas tirgū, saglabājot savu tradicionālo specializāciju, klientiem piedāvājam jaunu pakalpojumu — mobilo aplikāciju izstrādi un uzturēšanu. Šajā jomā esam uzsākuši sadarboties ar šajā jomā pieredzējušu zviedru kompāniju «Sapio».»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu