Latvijas Komercbanku asociācija (LKA) piektdien izplatījusi aicinājumu izmantot tikai objektīvu informāciju par Ministru prezidenta Einara Repšes ņemtajiem kredītiem un nošķirt banku profesionālo darbību no politisko spēku savstarpējo attiecību jautājumiem.

LKA prezidenta Teodora Tverijona izplatītajā paziņojumā teikts, ka, masu saziņas līdzekļos apspriežot Repšes darījumus ar nekustamajiem īpašumiem, fakti tiek apzināti sagrozīti un tendenciozi pasniegti, kas liecinot par asociācijai nesaprotamu rēķinu kārtošanu un politisku intrigu vērpšanu.

LKA uzskata, ka banku iesaistīšana «šādās netīrās spēlēs» var ievērojami kaitēt ne tikai banku darbībai un to klientiem, bet arī visam finanšu sektoram Latvijā kopumā, mazinot iedzīvotāju uzticēšanos bankām un to sniegtajiem pakalpojumiem.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs pēc sabiedrības par atklātību «Delna» aicinājuma ir uzsācis pārbaudīt medijos izskanējušo informāciju, ka divas komercbankas — AS «Hansabanka» un AS «Nord/LB Latvija» —, iespējams, izrādījušas sevišķu labvēlību Ministru prezidentam, izsniedzot kredītus uz īpaši labvēlīgiem nosacījumiem.

Repše kredītus bankās ņēmis, iegādājoties vairākus nekustamos īpašumus. «Nevar paļauties uz debesu dāvanām, bet jācenšas nopelnīt pašam,» sacījis valdības vadītājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp