Beļģijā arestē pazīstamu datorvīrusu autori

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NetSite Innovations

Beļģijas policija ir arestējusi 19 gadu vecu tehniskās universitātes studenti, kas internetā pazīstama ar segvārdu Gigabyte. Pēc tiesībsargājošo institūciju datiem, viņa ir viena no pasaulē pazīstamākajām datorvīrusu autorēm, vēsta portāls «Compulenta».

Studenti aizturēja viņas mājās Mehelenas pilsētiņā 30 kilometrus no Briseles. Brīdī, kad ieradās policija, viņa gatavojās savā mājas lapā internetā ievietot jaunas kaitējošas datorprogrammas. Policija konfiscēja piecus Gigabyte piederošus datorus, kā arī īstenoja pasākumus, lai atvienotu no interneta viņas mājas lapu, kurā bija pieejami dažādi vīrusi.

Tagad jaunietei, kurai izvirzītas apsūdzības kibernoziegumos, draud cietumsods līdz trim gadiem un naudas sods līdz 127 tūkstošiem ASV dolāru (67 tūkstošiem latu).

Gigabyte programmēt sāka sešu gadu vecumā, bet pirmo datortārpu meitene radīja 14 gadu vecumā. Pasaules slavu meitene ieguva pirms diviem gadiem ar vīrusu «Sharp», kas bija tikai otrais vīruss, kas programmēts valodā C# un spēj inficēt «Microsoft .Net» platformas failus. Tomēr viņa nav mēģinājusi izplatīt savus ražojumus internetā, aprobežojoties vienīgi ar vīrusu kodu publicēšanu savā mājas lapā.

«Es tikai rakstu vīrusus un nemēģinu tos izplatīt. Neviens taču nevaino šaujamieroču ražotājus, ka viņu pistoles un automāti tiek izmantoti, lai nogalinātu nevainīgus cilvēkus,» intervijā «TechTV» sacīja Gigabyte.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu