Augustā astoņi Saeimas deputāti algā saņēmuši vairāk nekā 1000 latu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Augustā astoņi Saeimas deputāti algā saņēmuši vairāk nekā 1000 latu.

Kā liecina Saeimas interneta mājaslapā publicētā informācija, augustā, kad parlaments atradās vasaras brīvdienās un notika tikai divas plenārsēdes un dažas komisiju sēdes, visvairāk — 1361 latu — nopelnījusi nākamā Eiropas komisāre, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre (ZZS).

Saeimas priekšsēdētājas biedri Andris Ārgalis (TP) un Jānis Straume (TB/LNNK) augustā nopelnīja attiecīgi 1131 latu un 1048 latus. Savukārt Saeimas sekretārs Jānis Šmits (LPP) algā saņēma 1236 latus, bet viņa biedrs Aleksandrs Bartaševičs (TSP) — 1075 latus.

Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis saņēma 1064 latus, savukārt viņa frakcijas biedri Arvīds Ulme un Pēteris Kalniņš — attiecīgi 1016 latu un 1080 latu.

Pirmoreiz pilnu algu saņēma jūnijā ievēlētie deviņi Latvijas Eiroparlamenta deputāti. Viņiem no Saeimas budžeta izmaksāti 717 lati katram.

Kopumā augustā algās Eiroparlamenta un Saeimas deputātiem samaksāti 90 272 lati.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu