Foto: LETA

AS «Multibanka» apliecina, ka tā savā darbā stingri ievēro starptautisko organizāciju rekomendācijas, Latvijas Republikas likumu normas, FKTK normatīvās prasības un bankas procedūras, kas vērstas uz to, lai novērstu iespēju izmantot bankas sniegtos pakalpojumus noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijai.

Kā «Apollo» informē Multibankas mārketinga un reklāmas nodaļas vadītājs Edgars Lasmanis, Multibanka pauž neizpratni par ASV Valsts kases izteiktajām šaubām, ka AS «Multibanka» piedāvā konfidenciālus bankas pakalpojumus.

Bankai nav neviena neidentificēta klienta. Identifikācija tiek veikta atbilstoši pastāvošajām likumu prasībām. Tāpat bankai nav kodēto norēķinu kontu pakalpojumu, visi klientu veiktie maksājumi satur pilnu un likumiem atbilstošu identificējošo informāciju par maksātāju un maksājuma mērķi.

Bankas klientu nerezidentu apkalpošana atbilst vispārpieņemtajai starptautiskajai praksei, bankas iekšējām procedūrām, kuras izstrādātas, vadoties pēc spēkā esošiem likumiem.

Bankas rīcībā līdz šim nav nekādu konkrētu faktu vai informācijas, ka tās klients varētu būt iesaistīts kādā finanšu krāpšanas sfērā.

AS «Multibanka» pilnībā noliedz publiski pausto viedokli par bankas iespējamo iesaistīšanu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijā, jo bankas rīcībā nav pieprasījumu no tiesībsargājošām institūcijām, kas norādītu par šādu faktu esamību.

Komentēt «primārās bažas» attiecībā uz AS «Multibanka» darbību bez faktiskiem un konkrētiem materiāliem nav iespējams.

Pašreizējie apgalvojumi pausti, pamatojoties uz pieņēmumiem, kas rada būtiskus draudus AS «Multibanka» reputācijai.

Multibanka turpina darbību ikdienas darba režīmā un informēs savus klientus par turpmākiem rīcības pasākumiem, lai nodrošinātu savu un klientu interešu aizsardzību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp