Amerikas Savienoto Valstu prezidentam Džordžam Bušam

Augsti godātais Buša kungs!

Izmantojot lielisko izdevību, pirms Jūsu vizītes Latvijā šā gada 6. maijā apsveicam Jūs, augsti godātais Buša kungs, ar atkārtotu ievēlēšanu ASV prezidenta amatā, kas īstenojās, tostarp pateicoties arī Jūsu stingrajai un nelokāmajai nostājai pret homoseksuālisma, šīs 20. un 21. gadsimta sērgas, izplatīšanos ASV un visā pasaulē. 2002. gada vēstulē ASV prezidentam Latvijas Nacionālās frontes priekšsēdētājs Aivars Garda organizācijas vārdā pauda Jums atbalstu šajā jautājumā. Diemžēl Eiropas Savienībā nav tik spēcīga līdera, kurš uzdrošinātos to darīt.

Pateicamies arī par ASV departamenta Latvijas Nacionālās frontes darbības augsto novērtējumu 2004. gadā.

Jūsu vizīte Latvijā, augsti godātais prezidenta kungs, tiek saistīta ar jauna Latvijas un Krievijas robežlīguma parakstīšanu, kurā paredzēts nelikumīgi atteikties no Latvijas teritorijas — Abrenes apriņķa.

Aptuveni viena miljona latviešu vārdā, kuri klusībā atbalsta ideju par Latvijas atbrīvošanu no latviešu tautas un valsts ārējiem ienaidniekiem — PSRS okupācijas laikā (no 1940. līdz 1991. gadam) iebraukušajiem krievvalodīgajiem civilokupantiem, vēlamies Amerikas un pasaules tautām izskaidrot radušos patieso situāciju ap minēto robežlīgumu, kuru Latvijas vadošie politiķi slēpj no pasaules sabiedrības.

  1. Tā kā spēkā ir Latvijas un Krievijas 1920. gada Miera līgums, kurā jau noteikta Latvijas un Krievijas robeža ar Abrenes apriņķi kā Latvijas teritoriju, tad nevis Latvijai, bet Krievijai ir pretenzijas pret Latvijas teritoriju, kuru Krievija vēlas atņemt Latvijai, parakstot jaunu robežlīgumu. Pēc būtības, kā arī pēc likuma tā ir Latvijas Republikas teritorijas vienotības graušana.
  2. Saskaņā ar Latvijas Satversmi un Krimināllikuma 83. pantu par aicinājumu un organizatorisko darbību (robežlīguma parakstīšana un gatavošanā tai) graut Latvijas Republikas teritoriālo vienotību Latvijas politiķiem draud 5 gadu cietumsods. To ir sapratusi Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, kura pēdējā brīdī atteicās parakstīt minēto robežlīgumu š. g. 10. maijā Maskavā.
  3. Būtībā latvieši Latvijas Republikas teritoriālās vienotības graušanu uzskata par latviešu tautas un valsts nodevību, un politiķus, kas to dara, bez Krimināllikumā paredzētā cietumsoda papildus vēl gaida latviešu tautas nosodījums un vieta vēstures mēslainē.

Mēs atbalstām Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Aleksandra Kiršteina un viņa vietnieka Leopolda Ozoliņa konsekvento nostāju par krievvalodīgo Latvijas ārējo ienaidnieku repatriāciju vai izraidīšanu un pret Abrenes apriņķa atdošanu Krievijai.

Mēs, latviešu sievietes, ceram, ka Jūs, augsti godātais Buša kungs, Maskavā sarunās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, risināsit jautājumu par Latvijas krievvalodīgo okupantu repatriāciju uz Krieviju vai izsūtīšanu uz citām ieinteresētām valstīm. Latviešu un ārējo ienaidnieku mierīga sadzīvošana jeb tā saucamā integrācija Latvijas teritorijā nav iespējama. Starptautiskā sabiedrība no latviešiem to nedrīkst pieprasīt. Savstarpējais naids var sasniegt kritisku robežu, un draud izcelties latviešu tautas svētais un likumīgais atbrīvošanās karš pret ārējiem ienaidniekiem, kas var sagraut esošo kārtību ne tikai Latvijā.

Apsveicot Jūsu un Jūsu dzīvesbiedres Lauras Bušas ierašanos Latvijā, izsakām nožēlu, ka Latvijas varas iestādes atteica vienīgajai pašfinansētajai nevalstiskās organizācijas avīzei «DDD» akreditāciju uz Jūsu tikšanos ar žurnālistiem, bet nav atteikuši akreditāciju latviešu tautas un valsts ārējo ienaidnieku — Latvijas krievvalodīgo okupantu — avīzēm.

Novēlot Jums, augsti godātais Buša kungs, beidzoties ASV prezidenta otrajam termiņam, ieiet pasaules vēsturē kā nelokāmam cīnītājam par sabiedrības zaudēto tikumisko vērtību atdzimšanu un taisnīguma atjaunošanu visā pasaulē.

Cieņā, Latvijas Nacionālās frontes priekšsēdētāja vietnieces, laikraksta «DDD» žurnālistes: Līga Muzikante, Liene Apine, Ilze Liepa un Līga Krieviņa

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp