Ārlietu ministre: Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments, lai Ukraina veiktu reformas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas ārlietu ministre Baiba Braže
Latvijas ārlietu ministre Baiba Braže Foto: UNIAN

Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments, lai Ukraina veiktu reformas un saņemtu Eiropas Savienības (ES) finansējumu 50 miljardu eiro apmērā laika periodā no 2024. līdz 2027. gadam, uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže.

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā, Braže otrdien piedalījās ES Ārlietu padomes attīstības sadarbības ministru sanāksmē, kuras fokusā bija situācija Ukrainā un Ukrainas plāns.

Braže norādīja, ka atbalsts Ukrainai ir prioritāte arī nākamajos gados. Ministre arī uzsvēra, ka viņas pirmā ārvalstu vizīte ārlietu ministres amatā bija tieši uz Ukrainu, jo ir ļoti svarīgi paust nelokāmi stingru atbalstu un solidaritāti Ukrainai, tajā skaitā atbalstu reformu procesā. Ministre akcentēja, ka Ukrainai jāsniedz viss nepieciešamais atbalsts, lai tai palīdzētu uzvarēt karā un virzīties uz pievienošanos ES.

ES Ārlietu padomē norisinājās arī diskusijas par aktuālo situāciju Gazas joslā un Rietumkrastā un par humānās palīdzības sniegšanu iedzīvotājiem. Tāpat pārrunāta ES un dalībvalstu attīstības sadarbības atbalsta sniegšana sarežģītos un nestabilos reģionos, īpaši Āfrikā.

Ukrainas Ministru kabinets 18.martā apstiprināja Ukrainas plānu, kas nodrošina iespēju Ukrainai saņemt ES finansējumu. Plāns paredz atbalstu Ukrainas budžetam un uzņēmējdarbības attīstīšanai, kā arī reformu ieviešanai un ES integrācijas veicināšanai. Plāns paredz veikt reformas vairākās jomās, piemēram, valsts pārvaldē, lauksaimniecībā, enerģētikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu