ASV prezidenta Džordža Buša vizītes laikā 6. un 7. maijā ir noteikti transportlīdzekļu satiksmes un fizisku personu kustības ierobežojumi Rīgas centrā, viesnīcas «Radisson SAS Daugava» rajonā un Daugavas ūdens akvatorijā starp Vanšu un Akmens tiltu, portālu «Apollo» informēja Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds.

Rīgas centra ierobežojumu zona tiks slēgta piektdien, 6. maijā, pusnaktī un ierobežojumus atcels sestdien, 7. maijā, ap plkst. 19.30. Savukārt ierobežojumu zona viesnīcas «Radisson SAS Daugava» rajonā un Daugavas ūdens akvatorija starp Vanšu un Akmens tiltu ir slēgta no 6. maija plkst. 7.00 līdz 7. maija plkst. 21.00.

Transportlīdzekļu un fizisko personu iekļūšana ierobežojumu zonās notiks caur speciāli izveidotiem pārbaudes punktiem.

Fizisko personu pārbaudes punkti būs izvietoti:

1. Rīgas centra ierobežojumu zonā K. Valdemāra ielas un Kronvalda bulvāra, Kalpaka bulvāra un Antonijas ielas (tikai iekļūšanai Preses centrā), Brīvības un Kalpaka bulvāra, Raiņa bulvāra un K. Barona ielas, Teātra un Vaļņu ielas, Šķūņu un Tirgoņu ielas un Herdera un Doma laukuma krustojumu rajonos.

2. Viesnīcas «Radisson SAS Daugava» rajonā Kuģu un Staraja Rusas ielas krustojuma rajonā.

Transportlīdzekļu pārbaudes punkti būs izvietoti:

1. Rīgas centra ierobežojuma zonā K. Valdemāra ielas un Kronvalda bulvāra, Kalpaka bulvāra un Antonijas ielas (tikai iekļūšanai Preses centrā), K. Valdemāra un Kalpaka bulvāra un 11. novembra krastmalas un Poļu gātes krustojumu rajonos.

2. Viesnīcas «Radisson SAS Daugava» rajonā Trijādības un Staraja Rusas ielas krustojuma rajonā.

Lai iekļūtu ierobežojuma zonās, fiziskajām personām jāuzrāda personu apliecinoši dokumenti (pase, autovadītāja apliecība), bet transportlīdzekļu vadītājiem — arī drošības iestāžu izsniegtā caurlaide.

Fiziskās personas ierobežojumu zonās varēs brīvi pārvietoties un doties savās dienas gaitās. Tomēr jārēķinās, ka dažkārt viņu kustību konkrētā maršrutā uz neilgu laiku var ierobežot drošības dienesta pārstāvji.

Laukā no ierobežojumu zonām varēs izkļūt ikviens, arī šai teritorijai «nepiederošs» rīdzinieks, kas pirms zonu slēgšanas tur atradīsies. Tāpēc pirms došanās piektdienas vakarā uz kultūras vai izklaides pasākumiem līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments, jo jārēķinās, ka drošības iestāžu pārstāvji var lūgt to uzrādīt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp