Foto: «Apollo»/I.Kundziņa

Pirmdien finišējuši pēdējie Latvijas jūras burāšanas čempionāta (LJBČ) un Trīsstūra kausa izcīņas dalībnieki, kas savu cīņu uzsāka piektdien, 5. augustā no Rīgas Pasažieru ostas.

Piektdien plkst. 19 ar parādi Rīgas Pasažieru ostā tika atklāts Latvijas jūras burāšanas čempionāts un Trīsstūra kausa izcīņa.

Parādes laikā uzrunu teica Latvijas Zēģelētāju Savienības viceprezidents Arnis Mežulis. Pēc uzrunas dalībnieki devās uz savām jahtām, savukārt, visi interesenti varēja doties uz furšetu Rīgas Pasažieru ostas jumta stāva terasē. Žurnālistiem tika dota iespēja filmēt un fotografēt čempionāta dalībniekus uz to jahtām no speciāli sagatavota motorkutera.

Latvijas jahtklubs atjaunoja Trīsstūra kausa izcīņu 1993. gadā. Sākot no 1997. gada šis reizē arī ir LJBČ. Trīsstūra izcīņas sudraba kauss, kuru pasniedz uzvarētājam un kurš to glabā līdz nākamajam gadam, ir iespaidīgs.

LJBČ un Trīsstūra kausa izcīņas distance bija Rīga-Skulte-Roja-Rīga bija aptuveni 110 jūdzes un tas tika veikts divos etapos: Rīga-Skulte-Roja un Roja-Rīga.

LJBČ un Trīsstūra kausa izcīņā startēja 33 dalībnieki. To skaitā arī pagājušā gada līderi burāšanā mikroklasē, Igors Bukovskis ar jahtu «Lettland» un Valters Romans ar jahtu «Venta».

Favorīti būs zināmi tikai vakarā, kad finišēs pēdējie sacensību dalībnieki, tādēļ LJBČ un Trīsstūra kausa izcīņas uzvarētāju apbalvošana notiks trešdien, 10. augustā, Balasta dambī 70. Dalībniekus sveiks un LOK prezidents Einars Fogelis un galvenais sadarbības partneris «Lexus» oficiālais pārstāvis Latvijā «WESS Motors».

Apbalvošanas sākums 10. augustā plkst. 19. Balvas uzvarētājiem pasniegs Rīgas pilsētas mērs Aivars Aksenoks un Zēģelētāju Savienības prezidents Māris Gailis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp