Foto: microclass.lv

Pirmdienas vakarā svinīgā ceremonijā tika atklāts 29. pasaules čempionāts burāšanā mikroklasēm, kas ir vēl nebijis notikums Latvijas sporta vēsturē. Burātājus sveikt bija ieradies arī Latvijas Zēģelētāju savienības prezidents Māris Gailis.

No 14. līdz 20. augustam Usmas ezerā par pasaules čempiona titulu cīnīsies 32 jahtas no septiņām pasaules valstīm. Pirmie čempionāta viesi no Krievijas ar jahtu «Marlyn» ieradās jau 9. augustā. Pēdējā mirklī no dalības atteicās Dienvidāfrikas pārstāvis.

Jau kopš svētdienas notiek reģistrācija un jahtu mērīšana, kas prasa vismaz divas dienas. Tiesneši pieaicināti no Beļģijas, Polijas un Anglijas. Sacensībās Latviju pārstāvēs 16 komandas, piemēram, Backānu (Usmas jahtkluba īpašnieka) dinastija ar perspektīvo Gata Backāna komandu, sabiedrībā pazīstamais fotogrāfs Gatis Rozenfelds, kā arī Trīsstūra kausa uzvarētājs Igors Bukovskis.

Mikroklases kruīzeru divīzija bija tā, no kuras izveidojās mikroklase. Tās pirmsākumi saistāmi ar Franciju. Tagad pasaulē šī klase ir pazīstama kā visdemokrātiskākā.

Mikroklases attīstība Latvijā aizsākās 1983. gadā, un to sāka attīstīt Ēvalds Strods, Mārtiņš Čerbikovs un Voldemārs Liepiņš. Šie cilvēki savu pirmo jahtu uzbūvēja no nulles, tā vēl tagad peld tieši Usmas ezerā, un ar to viņi ir divas reizes piedalījušies Pleskavas ezera čempionātos.

Čempionāts norisināsies ļoti skaistā vietā — Usmas ezerā, pie lielākā jahtkluba Latvijā — Usmas jahtkluba. Tas paredzēts šādiem pasākumiem un ir gatavs uzņemt aptuveni 40 ekipāžu ar 120 cilvēkiem. Turklāt šī ir vieta, kur burātāji un interesenti var droši doties atpūsties ar ģimeni.

Pasaules čempionāta noslēgums un apbalvošanas ceremonija notiks sestdien, 20. augustā, plkst. 16.

Galvenais čempionāta sadarbības partneris ir «Lattelekom», sponsori un atbalstītāji — «Aldaris» un veikals «Regate».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp