Strautmane aiziet no LTV vīra darba dēļ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma «Valsts pirmās personas» vadītāja Baiba Strautmane nolēmusi pārtraukt darbu televīzijā, lai izvairītos no pārmetumiem par iespējamiem interešu konfliktiem, — to žurnāliste ceturtdien paziņoja tiešajā ēterā pēc intervijas ar Rīgas mēru Aivaru Aksenoku (JL).

Sarunā ar aģentūru LETA Strautmane skaidroja, ka darbu televīzijā viņa pamet, lai izvairītos no pārmetumiem par interešu konfliktu saistībā ar viņas vīru — advokātu Romualdu Vonsoviču.

«Tā ir iekšēja sajūta, kas saistīta ar to, kas notiek ar un ap advokātu Romualdu Vonsoviču, zinot, kā daži politiķi uzskata par iespējamu to komentēt,» sacīja Strautmane un piebilda, ka viņai «būtu jocīgi runāt par bankas «Baltija» (BB) lietu un advokātu interešu konfliktiem». Vonsovičs pārstāv Latvijas Banku likvidējamās BB prasībā par 185,6 miljonu latu piedziņu.

Jau ziņots, ka pirms gada tolaik vēl premjera amata kandidāts Aigars Kalvītis (TP) pēc jautājumiem par digitālās televīzijas lietu un viņa lomu tajā, kā arī par mierizlīgumu «Lattelekom» lietā Strautmanei izteica pārmetumus par atrašanos interešu konfliktā. Kalvītis izteiktos pārmetumus žurnālistei pamatoja ar to, ka valsts tiesvedībā ar KML ir iesaistīts «Strautmanes civilvīrs» — advokāts Vonsovičs, kas pārstāv «Latvijas Valsts radio un televīzijas centra» intereses.

Strautmane atzina, ka līdzīgus pārmetumus pirms kāda laika viņai izteicis arī satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP). Pēdējā laikā šādi pārmetumi nav bijuši, tomēr notikumi ap Vonsoviču ir svaigi, sacīja žurnāliste. Strautmanei tiekot pārmests, ka viņas jautājumi tiek uzdoti, jo viņu interesē Vonsoviča honorāri, kā arī tas, ka viņa iegūst informāciju no advokāta. Žurnāliste noraida šādus apgalvojumus un uzsvēra: ja viņas rīcībā tiešām būtu konfidenciāla informācija, viņa izdarītu kaitējumu, izpaužot to ēterā.

Pagaidām Strautmanei nav noteiktu plānu un viņa vēlas atpūsties, bet pusgada laikā varētu atgriezties ar jaunu projektu. Viņas rīcībā nav informācijas, kas nākamajā ceturtdienā vadīs «Valsts pirmās personas».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu