Goran Gora koncertā iesildīs «Cloudspeak» no Igaunijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dārta Veismane

Svētdien, 18. decembrī, Goran Gora spēlēs līdz šim lielāko koncertu savā karjerā, kas arī būs pēdējais mūziķa koncerts Latvijā līdz pat 2006. gada vasarai. Par koncerta norises vietu izvēlēta līdz šim plaši neizmantota, taču vidēja izmēra koncertiem lieliski piemērotā kinoteātra «Rīga» Lielā zāle, kur iespējams uzņemt 550 klausītāju.

Pašlaik Latvijas radiostacijas ir sasniedzis mūziķa jaunākais singls «Fools In Love», kas parāda Goran Gora muzikālo daudzpusību un krasi atšķiras no līdzšinējās dziesminieka vizītkartes «Slow Down». Paredzams, ka abas dziesmas būs iekļautas Goran Gora pirmajā starptautiskajā EP ierakstā, kurš klajā nāks nākamā gada sākumā un kura iepazīstināšanas koncerti gaidāmi ne tikai Eiropā, bet arī ASV.

Pēdējā mēneša laikā mediju izslavētā «eksporta cerība» ir radījusi pavisam jaunu muzikālo materiālu, kas tiks pirmatskaņots tieši 18. decembra koncertā. «Savā ziņā gaidāmais koncerts man būs liels pārbaudījums,» atzīst Goran Gora. «Ideja populārās mūzikas koncertā iesaistīt klasisku stīgu kvartetu pasaulē nav nekāds jaunums, bet man pašam izaicinājums, un tas ir tikai viens no nedaudzajiem pārsteigumiem, kas sagaida koncerta apmeklētājus. Šobrīd pie nosacītā Ziemassvētku koncerta strādā apmēram 30 jaunu un talantīgu mūziķu, video mākslinieku un producentu komanda, kas centīsies panākt šķietami neiespējamo — svētku izjūtas radīšanu, kaut programmā nebūs nevienas Ziemassvētku dziesmas.» Kopā ar jaunām melodijām koncertā skanēs pat piecus gadus veci skaņdarbi, kas atrodami tikai līdz šim nepublicētos Goran Gora demo ierakstos.

Koncertā īpašo viesu pienākumus pildīs viena no šā brīža labākajām Igaunijas jaunajām grupām «Cloudspeak» — easy listening duets, ko veido producents Pāvu Ēnsalu (Paavu Eensalu) un soliste/dziesmu autore Kadi Uibo.

Lai arī šis projekts dibināts relatīvi nesen, «Cloudspeak» jau guvis starptautisku atzinību — viens no grupas lielākajiem panākumiem ir dalība šā gada Slovākijas festivālā «Wilsonic», kurā «Cloudspeak» muzicēja kopā ar «Jazzanova», «M83», «Hood», «Max Tundra» un citiem mūzikas profesionāļu aprindās atzītiem kolektīviem. Abi grupas dalībnieki ar mūziku nodarbojas jau kopš 90. gadu vidus un koncertā Rīgā atskaņos dziesmas no topošā debijas albuma, kas gaidāms nākamā gada sākumā.

www.cloudspeak.ee

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu