Svētki cerību krāsā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.nra.lv

Baltā ir ziemas un miera krāsa. Tā piestāv it visiem, un to atstāsim ikdienai. Šajā dvēseļu gaviļu putenī, kad sirds jau notrīs pret pavasari un saule sāk garāku ceļu, durvis vērsim krāsu spēlei. Tāpēc lai maigi violetais droši izaicina Ziemassvētkos tik pierasto vīnsarkano, jo violetais ir cerību un romantiķu krāsa.

Ir jauki, ja katru reizi, sagaidot gada visgaišākos svētkus, iespējams sagādāt jaunus rotājumus, galdautus un citas lietiņas, kas mājai piešķir neatkārtojamu burvību un svinīgumu. Patiesībā, lai rastu svētku noskaņu, nepieciešams pavisam nedaudz – izdomas, radoša noskaņojuma un mazliet laika.

Ierosmei – Ziemassvētku egles rotājumu pārvērtības un dažas idejas galda kartēm. Kā vienojošs elements izmantots gaiši violets tills un tumšākas krāsas atlasa lentītes.

Galda dekoram ņemtas sudrabainas eglīšu bumbiņas. Katru iesaiņo apmēram 17x17 cm lielā tilla gabaliņā un apsien ar atlasa lentīti. Eleganti izskatās arī mežģīņu audums un samta lentītes vai dekoratīvas aukliņas.

No maza gabaliņa kartona, ko sagriež 2 cm tievās garenās strēmelēs, pagatavo galda kartes. Karti ar viesa vārdu piesien pie kafijas tases osas vai vīna glāzes kājiņas. Izmanto to pašu lentīti, ko eglīšu rotājumiem, tādējādi saglabājot vienotu stilu.

Neparastāks galda karšu variants – karti ar ciemiņa vārdu piesien pie mazas eglīšu rotājumu bumbiņas, kas iesaiņota tāpat kā lielās bumbas. Šādi sagatavotu karti novieto uz apakštases malas vai šķīvja. Bumbiņas vietā var iesaiņot arī mazu dāvaniņu – kādu kārumu vai mīļu nieciņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu