Jēkabpilī labdarības akcijā aicina palīdzēt patversmes dzīvniekiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Jēkabpilī sākusies labdarības akcija "Sasildīsim patversmes iemītnieku sirdis", kas turpināsies līdz 29.decembrim. Tās laikā paredzēti vairāki pasākumi un ziedojumu vākšana, bet jau vakar patversmē bija pulcējušies akcijas atbalstītāji, atnesot līdzi pašu un citu cilvēku saziedoto suņu un kaķu barību, kā arī medikamentus dzīvnieku ārstēšanai.

SIA "Jēkabpils pakalpojumi" valdes priekšsēdētājs Gunārs Spalis stāsta, ka patlaban vienīgā iespēja uzturēt patversmi ir vākt ziedojumus, jo nauda patversmes dzīvnieku uzturēšanai nav paredzēta. Uzņēmuma dispečere Inguna Avotiņa teic, ka ziedojumu vākšana izsludināta rudens sākumā, un pēdējos divus mēnešus patversme iztikusi tikai no ziedojumiem. Pavisam bija saziedoti 511 latu, kā arī segas, spilveni, dažāda veida dzīvnieku barība, skaidas, avīzes, ēdienu pārpalikumi un citas nepieciešamas mantas.

Patlaban patversmē uzturas trīs pieauguši suņi un viens pavisam mazs kucēns, kā arī trīs kaķi un kaķēns. Pārējie dzīvnieki, par laimi, atraduši saimniekus, un par to jāpateicas informācijai, kas regulāri parādās plašsaziņas līdzekļos. Katram no šiem dzīvniekiem ir savs visai skumīgs stāsts - tā, piemēram, Kukija, kura tagad atrodas pie labiem saimniekiem, bija piesieta pie koka cukurfabrikas apkaimē, Grietiņa bija atrasta Laukezera apkaimē, bet Murītim nomirusi saimniece. Savukārt mazo kucēnu kastē atnesis kāds zēns un teicis - māte likusi, lai aizgādā suņuku prom.

Par visiem šiem dzīvniekiem rūpes izrādījuši ne vien pašreizējie akcijas rīkotāji un atbalstītāji, bet arī daudzi citi, piemēram, Jēkabpils Valsts ģimnāzijas 7.b klase, Jēkabpils pamatskolas 3.d klase, pensionāri no Viesītes, Jēkabpils, ēdināšanas uzņēmums "Bezdelīgas", SIA "Ošukalns", SIA "LC būve", Aknīstes slimnīca un "GL grāmatvedība". Daudz ir tādu cilvēku, kuri labprāt ziedo, bet vēlas palikt anonīmi.

Patlaban izgatavoti plakāti, kuros redzams kāds no patversmes atbalstītājiem kopā ar viņu mājdzīvniekiem. Tos, kā arī ziedojumu kastītes ar uzlīmēm izvietos lielveikalā "Rimi", "Elvi" (Nākotnes ielā), "Supernetto", "Mego" un citos tirdzniecības centros, arī "Citrus SPA". Informācija ar ziedojumu konta numuru ir lasāma visos plakātos, ko izvietos arī skolās un pirmsskolas izglītības iestādēs. Bērnudārzu vecāko grupu audzēkņi varēs uzzīmēt sevi kopā ar kādu mājdzīvnieku, un šo zīmējumu izstāde no 14.līdz 29.decembrim būs skatāma izstādē lielveikalā "Rimi".

"No tā jau dzīve neapstājas, ja šajos laikos grūti klājas," skandēja akcijas atbalstītājs Māris Jaudzems, kurš stāstīja, ka šogad savā mājā pieņēmis divus kaķus - tagad viņa uzraudzībā ir trīs kaķi, bet dzīvnieki un sevišķi kaķi ir viņa mīluļi un aizraušanās jau 17 gadus. Arī suņu viesnīcas "Laumiņas" īpašnieks Mārtiņš Svilpe uzsvēra, ka dzīvniekam vispirms vajadzīga mīlestība, un aicināja cilvēkus neskopoties ar to.

Ziedot Jēkabpils dzīvnieku patversmes iemītnieku uzturēšanai un ārstēšanai var SIA "Jēkabpils pakalpojumi" ziedojumu kontā - Nr.LV80UNLA0009003467779 (uzņēmuma reģistrācijas numurs 45403006010). Savukārt barību patversmes iemītniekiem iespējams ziedot veterinārajā aptiekā "Centrs AV" Katoļu ielā 6.

Akciju organizē Elīna Bite, Lāsma Skļarska un Vladimirs Reskājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu