Zirgu slepkavas meklējumi turpinās (6)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu, kas nodūra un mēģināja noindēt zirgus Carnikavas jātnieku sporta klubā Ventas.

"Šodien došos uz policiju, lai noskaidrotu, kā virzās lietas, jo viņi nav nedz zvanījuši, nedz bijuši, lai gan teica, ka atbraukšot aizvakar," saka sporta kluba vadītāja un trenere Evita Grunde, piebilstot, ka neizprot policijas kūtrumu un joprojām ir pārliecināta, ka vainīgais ir viņas bijušais draugs Mārtiņš.

"Cik zinu, problēmas Ventās bijušas, kopš tur parādījās zirgi," saka pats Mārtiņš Zonne. Viņam dzīvnieki nekad neesot traucējuši. "Manuprāt, lielākā problēma ir tā, ka ganības nav nožogotas, turpat tuvumā ir dzelzceļa sliedes. Ja kāds ir vardarbīgi noskaņots, piekļūt dzīvniekiem ir viegli," klāsta Mārtiņš.

Latvijas Zirgaudzētāju biedrības prezidents Edgars Treibergs: "Cilvēks, kas pastrādāja noziegumus, manuprāt, ir no malas, nevis no pašu zirdzinieku vidus, jo šie cilvēki mīl dzīvniekus." Viņa viedoklim piekrīt Latvijas Jātnieku federācijas prezidents Agris Blaus, norādot, ka Ventās nav augstas klases sporta zirgu, kas startētu starptautiskās sacensībās, tāpēc viņš nedomā, ka tas bijis konkurentu uzbrukums.

Nedaudz citāds viedoklis ir Latvijas Lauksaimniecības universitātes profesoram Guntim Rozītim: "Diemžēl zirgaudzētāju vidū ienāk arī negodīgi cilvēki. Pastāv arī konkurence. Tiek izaudzēti labi zirgi, bet, ja saimnieks tos nevar pārdot citādi, viņš saistās ar pārpircējiem. Kāds var nenorēķināties, sajusties apmānīts, un seko atriebība. Es gan to neattiecinu uz šiem konkrētajiem gadījumiem, bet tādas lietas zirgaudzētāju vidū var notikt.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu