Režisors eksperimentā lieto tikai «veselīgo pārtiku», bet nemanot apēd 40 karotes cukura dienā

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Savulaik pasauli šokēja dokumentālā filma «Super Size Me», kuras autors uzturā lietoja neko citu kā vien «McDonalds» ēdienus. Pēc analoģijas tapusi filma «That Sugar», kuras režisors uzturā lieto it kā par veselīgiem uzskatītus produktus, taču pēc 60 dienu «veselīgo cukuru» diētas iedzīvojas pamatīgās veselības problēmās, raksta «The Independent». Diētā izmantoti arī produkti, ko vecāki bieži vien vēlas dot bērniem saldumu vietā.

Režisors Deimons Gemea 60 dienās uzturā centās lietot tā dēvētos veselīgos ēdienus, piemēram, jogurtus ar pazeminātu tauku saturu, musli batoniņus ar žāvētiem augļiem, specializētas brokastu pārslas, augļu sulas.

Pirms šā eksperimenta viņš bija lieliskā formā, taču jau drīz pēc diētas sākuma sāka sūdzēties par straujām garastāvokļa maiņām, svara pieaugumu un sliktu pašsajūtu.

«Es uzturā nelietoju limonādes, šokolādi, saldējumu vai konditorejas izstrādājumus. Visi tie cukuri, kas bija manā uzturā, bija no produktiem, kas uzskatīti par veselīgiem - jogurti ar zemu tauku saturu, musli batoniņi, brokastu pārslas, sulas, sporta dzērieni.. Tās ir lietas, ko bērnu vecāki bieži vien dotu saviem bērniem, domājot, ka šādi rīkojas pareizi,» viņš stāsta.

Jau trīs nedēļas pēc diētas sākuma Gemea ārsts viņam paziņoja, ka viņam sākusies aknu aptaukošanās, kas var novest pie to mazspējas.

Ēdot «veselīgos produktus», režisors dienā vidēji uzņēma 40 tējkarotes cukura. Lai gan tas šķiet milzīgs daudzums, tas ir tas, ko vidēji uzturā patērē pusaudži visā pasaulē. Saskaņā ar Pasaules veselības organizācijas rekomendācijām dienā nevajadzētu uzņemt vairāk kā 25 gramus vai sešas tējkarotes cukura.

«Šis ir veltījums visiem tiem cilvēkiem, kuri domā, ka bērnu labad rīkojas pareizi un veselīgi,» saka režisors par savu filmu. «Cukurs tagad bieži vien sastāda pat 80% no pārtikas.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu