Kāda tipa pāris jūs esat? 3. Cīkstoņi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Pastāv noteikti sievietes un vīrieša attiecību tipi? Pirmais tips — konkurenti, otrā tipa pāri ir seksualitātes izrādītāji, bet trešā tipa pāri ir cīkstoņi.


Šoreiz par cīkstiņiem!

Skats no malas. Šī pāra klātbūtnē pārējie izjūt nelielu diskomfortu, lai cik draudzīgi tie abi uzvestos. Redzot šādu duetu, uzreiz nāk prātā epizode no Hemingveja zemtekstiem pārpilnajiem stāstiem, kur runa it kā ir par laiku, bet lasītājs saprot: sieviete ir stāvoklī, bet vīrietis grib, lai viņa taisītu abortu. Tāpat arī šeit — katram teikumam ir kāds zemteksts.

Aiz it kā nevainīgām ar plašu smaidu vai saltu sejas izteiksmi pateiktām frāzēm slēpjas pastāvīgi centieni pakļaut partneri, kontrolēt situāciju un parādīt citiem, kurš te ir galvenais. Vārdi: “Tagad mana mīļā mums uzvārīs kafiju” un atbilde: “Tikai tad, ja tu man palīdzēsi, dārgais!” skan kā trauksmes zvans pirms kārtējā vakara skandāla. Pašapliecināšanās vēlme visbiežāk rodas citu cilvēku klātbūtnē: “Es nevaru pieļaut, ka mani redz vāju!” Vai: “Un ja nu draugi nodomā, ka esmu zem sievas tupeles?”

Iekšējā būtība. Visticamāk, viņi abi ir spēcīgas personības; auguši autoritārā ģimenē, kur katru mīļu brīdi bija jāaizstāv savas tiesības uz neatkarību.
 

Neapšaubāmi plusi. Tikai stiprs un neatkarīgs cilvēks spēj līdz galam izprast otru tādu pašu un sniegt viņam to, bez kā nevaram būt laimīgi, — aizsargātības izjūtu. Tieši tāpēc šāda elektrizēta pāra attiecības emocionāli ir ārkārtīgi tuvas, viņu kaisles potenciāls ir augsts, un tas ļauj daudz ko piedot un aizmirst.

Nākotnes izredzes. Spriedze izraujas uz āru un izvēršas vētrainā skandālā, vispirms bez lieciniekiem, pēc tam — citu cilvēku klātbūtnē. Daļa šādu pāru dzīvo kopā, nemitīgi plēsdamies, citi — iet katrs savu ceļu.
 

Kritiskās situācijas. Jebkura iziešana cilvēkos. Mājas apstākļos abi vēl spēj skaidri domāt un saprast, ka partneris būtībā nevēlas ne apspiest, ne komandēt otru, bet sabiedrībā atmostas bērnu dienu bailes: “Atkal mani grib pakļaut savai gribai!” un cilvēks sakāpināti reaģē uz situācijām, kurās, viņaprāt, mīļotais to ierobežo.

Ja nu ir bērni. Kad pirmo reizi paņemsi zīdaini klēpī, sapratīsi, ka apkārtējie tavu brīvību ir ierobežojuši, tikai rūpju un mīlestības vadīti. Tu beidzot atlaidīsi pagātni un lieki neplātīsies ar savu neatkarību. Ilgi gaidītais mazulis padarīs jūs par īstu ģimeni un palīdzēs saprast vienam otru.

Kā uzlabot dzīvi. Vissarežģītākais laiks — pirmie divi kopdzīves gadi. Jums par labu nāks jebkāds fizisks kontakts: savstarpēja masāža, skūpsti, apskāvieni, maigi pieskārieni bez seksuāla nodoma — tie pauž abpusēju uzticēšanos un nomierina daudz labāk par vārdiem. Izanalizē, kāpēc tu tik ļoti baidies nokļūt partnera varā, un izstāsti viņam savas bažas. Nekādā gadījumā nedzemdē, lai cik aizkustinoši būtu vīra lūgumi pēc mantinieka, ja sirds dziļumos jūti: bērns tevi ierobežos pilnīgi un galīgi, bet mīļotais tajā pašā laikā būs brīvs. Mazulim ir jābūt jūsu abu gribētam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu