Lujāns: JL Šlesera vietā vēlas ambiciozu karjeristu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Pirmās partijas (LPP) priekšsēdētājs Juris Lujāns uzskata, ka partija «Jaunais laiks» (JL) vēlas diskreditēt satiksmes ministru Aināru Šleseru (LPP), lai, iespējams, viņa vietā virzītu kādu ambiciozu karjeristu.

««Jaunais laiks» varētu izmantot aiz matiem pievilkto ieganstu, lai diskreditētu līdz šim Latvijas vēsturē vislabāko satiksmes ministru un, iespējams, viņa vietā virzītu ambiciozu karjeristu, kas piesavinātos viņa nopelnus,» komentējot pašreizējo situāciju koalīcijā, aģentūrai BNS sacīja Lujāns.

Viņš gan pauda cerību, ka JL būs pragmatisks un nepieprasīs Šlesera demisiju. LPP priekšsēdētājs atteicās priekšlaicīgi komentēt, kāda būs partijas nostāja, ja JL to tomēr darīšot.

Lujāns uzsvēra, ka par Šlesera darbību nav nevienas sūdzības no tiesībsargājošajām un citām kompetentām institūcijām. Viņš pauda uzskatu, ka telefonsarunu ieraksti demonstrēti, lai nomelnotu Šleseru.

«Nenoliedzami Šlesers ir piedalījies sarunās par koalīcijas veidošanu Jūrmalā un centies panākt maksimāli labu rezultātu, tādas sarunas notiek jebkuras koalīcijas veidošanā,» sacīja Lujāns.

Latvijas Televīzijas raidījums «De Facto» svētdien publiskoja Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļdošanas lietā apsūdzētā Germana Miluša telefonsarunu atšifrējumus. No tiem noprotams, ka par «balsu pirkšanu» Latvijas Pirmās partijas kandidāta Jura Hlevicka ievēlēšanai informēti gan Šlesers, gan bijušais Tautas partijas priekšsēdētājs Andris Šķēle. Raidījums ziņoja, ka šajā lietā zvanīts arī «tēvzemiešu» līderim Jānim Straumem.

Krimināllietu daļā pret Šleseru un Šķēli pierādījumu trūkumu dēļ gan izbeidza.

«Jaunā laika» vadība pirmdien norādīja, ka Šleseram būtu jāatkāpjas no amata, taču partija gaida Kalvīša viedokli šajā jautājumā. Savukārt premjers sacīja, ka neredz iemeslu prasīt Šlesera demisiju.

Trešdien paredzēta JL un TP valžu tikšanās, lai lemtu par telefonsarunu skandālu un Šlesera iespējām palikt amatā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu