Jūlijā Rīgā koncertēs Billijs Aidols

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

5.jūlijā «Arēnā Rīga» savas Eiropas koncerttūres ietvaros pirmo reizi Latvijā uzstāsies slavenais rokmūziķis Billijs Aidols.

Billijs Aidols, īstajā vārdā Viljams Maikls Alberts Brods  dzimis Midlseksā, Anglijā. 1976.gadā viņš dibinājis pankroka grupu «Generation X», bet pēc 3 veiksmīgi izdotiem albumiem uzsācis solokarjeru Ņujorkā. Viņa pirmais pilna garuma solo albums ar nosaukumu «Billy Idol» iznāca 1982.gadā, un divas no šī albuma dziesmām - «White Wedding» un «Dancing With Myself» kļuva īpaši populāras, pateicoties tobrīd nule izveidotajam mūzikas TV kanālam «MTV», bet 1984.gadā izdotais albums «Rebel Yell» jau padarīja Billiju Aidolu par superzvaigzni. Gadu gaitā sekoja vēl vairāki veiksmīgi albumi - «Vital Idol», «Whiplash Smile», «Charmed Life», «Cyberpunk», kā arī labāko dziesmu apkopojums izlasē «Greatest Hits».

Bez muzikālajām dotībām dziedātājs bijis slavens arī ar savu «sliktā zēna» tēlu – deviņdesmitajos gados viņš nonācis nopietnā narkotiku atkarībā, kā arī, ciešot satiksmes negadījumā ar motociklu, gandrīz zaudējis kāju un uz laiku bijis daļēji paralizēts.

2005.gada martā pēc vairākus gadus ilguša radošā pārtraukuma iznācis viņa jaunākais albums «Devil’s Playground», kurā, pēc paša Aidola domām, apvienots «Generation X» spēks, «Rebel Yell» noskaņas un visa labākā apkopojums no viņa lielākajiem hitiem.

Jau notikušajos tūres koncertos fani ir pārliecinājušies, ka Billijs Aidols ir kvēla dedzīguma pilns, un viņa pāri plūstošā enerģija spēj aizraut jebkuru, izraisot neatkārtojamas un neaizmirstamas emocijas.

Rīgā, kur dziedātājs ieradīsies no Sanktpēterburgas, būs dzirdamas gan dziesmas no pēdējā albuma, gan iepriekšējo gadu grāvēji.

Biļešu tirdzniecība uz koncertu sāksies 4.maijā plkst. 12.00 Ķīpsalas halles kasē. Pirmo 1000 biļešu cena – 12 Ls.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu