Kur un kā rast mīlošo sirsniņu? Par iepazīšanās dienestiem (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Knāķis

Iepazīšanās aģentūras, dienesti, klubi… Lai arī kā tos dēvētu, mērķis visiem viens — radot iespējas cilvēkiem satikties, iedrošināt viņus iepazīties, lai tuvinātu laimīgai kopdzīvei vai arī tikai patīkamai izklaidei. Kā sokas šā pakalpojuma veicējiem, kādas ir viņu atziņas un problēmas?

Ikviens vēlas būt laimīgs. Vienam vissvarīgākais šķitīs darbs, labklājība, otram — ģimene, taču visiem cilvēkiem ir vajadzīga tuva cilvēka sapratne, līdzcietība un mīlestība. Panākumi, noskaņojums, pat veselība ir ļoti atkarīga no saskaņas ar sevi un apkārtējo pasauli. Iepazīšanās — tā var būt arī ļoti delikāta un trausla, jo tā ir jaunu attiecību sākums. Dažkārt iepazīšanās var kļūt arī par problēmu. Īpaši tad, ja cilvēks kādās attiecībās jau ir vīlies, ja nav pietiekami izlēmīgs vai nenākas būt tādā sabiedrībā, kur ir reālas iespējas iepazīties. Var jau arī gaidīt, kamēr otrā pusīte uzrodas pati, bet, kas meklē, tas tomēr atrod.

Iespēju daudzveidība

Rīgā aktīvi strādā kādi 8 iepazīšanās dienesti. Visilgākais darba stāžs — 15 gadi — ir klubam «Randevu». Tā vadītāja Inna Melčikova stāsta, ka pie viņiem var iepazīties gan sievietes, gan vīrieši ne vien no Latvijas, bet arī no citām valstīm. Līdzīgi kā daudzos klubos klienti aizpilda anketas, pēc tām ir vieglāk atrast atbilstošo partneri.

Katru mēnesi notiek dažādi pasākumi. Ziemā — atpūtas vakari telpās, vasarā — braucieni ārpus pilsētas pie dabas, kur var izbaudīt pirts, baseina jaukumus, izbraucienus ar laivām. Šādā nepiespiestā atmosfērā cilvēki jūtas brīvāki, viņiem ir vieglāk iepazīties citam ar citu. Raug, pērn vien no viņu klientiem esot izveidojušies 12 pāri, jaunākajam apmēram 30 gadu, vecākajam — ap 60 gadiem.

SIA «Aurēlija» palīdz iepazīties vienīgi ar ārzemniekiem un tikai sievietēm. Latvijā iebraukušie vīrieši aizpilda anketas un atstāj savu fotogrāfiju, pēc tam viens otru iepazīst tuvāk sarakstē. Savukārt SIA «Virtuālā paradīze» palīdz tikai ārzemniekiem atrast Latvijā dzīvojošās sievietes. Aģentūra piedāvā vīriešiem apskatīt katalogu ar dāmu fotogrāfijām. Ja kādu ieinteresē attiecīgā sieviete, aģentūra pati sazinās ar dāmu un noorganizē abiem satikšanos.

Toties iepazīšanās dienestā «Viola» var iepazīties gan sievietes, gan vīrieši — vietējie un arī ārzemnieki (viņu gan esot pamazāk). Dienesta vadītājs, pēc izglītības psihoterapeits, organizatoriskos darbus veic viens, vajadzības gadījumā klientus arī fotografē (katalogam). Interešu iepazīšanās klubiņš «Abiem» nevienam nedod ne adreses, ne telefonus. Tā vadītāja Anita Trukšāne teic:
— Mēs radām iespējas interesentiem iepazīties tieši — dažādos braucienos ar plostiem, tematiskās ballītēs…

Daudz atšķirīgāks ir «Ralfa un Intas privātklubs». Tas interesentus aicina sanākt kopā piektdienās un sestdienās, kad tiek rīkoti speciāli tematiskie pasākumi. Klubam ir galerija «Erotika», kurā jau kopš 2000. gada notiek mākslas darbu izstādes. Skatītāji varējuši vērtēt fotogrāfu Jāņa Knāķa, Ralfa Vuļa, Daiņa Godaiņa, gleznotāju Jura Ģērmaņa, Laines Kainaizes, tekstilmākslinieces Zanes Bērziņas un daudzu citu autoru darbus.

Apmēram kādi 30 esot pastāvīgie apmeklētāji, galvenokārt radošie — fotomākslinieki, aktieri, mūziķi, dziesminieki… Mākslai draudzīgajā vidē izveidojušies jau 5 pāri.

Viens no jaunākajiem (strādā ilgāk nekā gadu) un enerģiskākajiem ir iepazīšanās klubs «Meet me» («Satiec mani!»), kas piedāvā vairākus pakalpojumus: astrologa, psihologa, prognozista konsultācijas, kā arī dāmām pavadoņus uz dažādiem pasākumiem un vīrieti uz nomu saimnieciskiem darbiem.

Šā kluba līdzīpašniece Lolita Sedola teic:
— Zinu, kas ir vientulība, pati esmu to pārdzīvojusi, man bijuši divi vīri… Audzinu divus bērnus — nu jau ir pusaudži. Dažkārt dzīve liek risināt problēmas radikāli. Mamma pat pārdeva dzīvokli, lai es dabūtu naudu, par ko uzsākt kluba darbu. Sākums bija ļoti grūts, kataloga izveidei aicināju savas draudzenes, viņu paziņas… Galvenais — nepadoties apstākļiem. Pirms kluba izveides aizgāju pie astrologa, viņš iedrošināja, ka mana izvēle ir pareiza.

Ar šo nodarbi nekāda lielā peļņa nesanāk, man tas ir vairāk kā sabiedriskais darbs, varētu pat sacīt — sociālais darbs. Ir taču jāpalīdz vientuļajiem! Iemīloties nostiprinās imūnsistēma un cilvēks vairāk apzinās savu vērtību. Reiz pie manis atnāca sieviete, kuras vīrs viņu pametis — atradis sev mīļāko. Viņa izmisumā raud. Uzvāru tēju, no sirds izrunājamies, iedodu dažu vīriešu telefonus, un sieviete aiziet, gandrīz vai dvēselē starodama.

Klubs «Meet me» reizi mēnesī rīko iepazīšanās vakaru. Tas varot notikt kafejnīcās, restorānos vai atpūtas kompleksos ar klātu zviedru galdu, mūziku un dažādām spēlēm. Tiekot rīkoti arī īsi konkursiņi, lai cilvēki atraisītos. Nākamo mēnesi klubs pārcelšoties uz Zasulauku, tur būšot viesu māja ar istabiņām, pirts. Nebūšot jāuztraucas, kā tikt mājās, jo varēšot pārnakšņot.

Klienti varot saņemt arī psihologa, astrologa un prognozista pakalpojumus. Prognozists izliek uz kārtīm, nosaka, vai nākamais draugs nāk ar labiem nodomiem, vai viņi viens ar otru būs saderīgi…

Stājoties klubā, klienti aizpilda anketu par sevi un vēlamo partneri un noslēdz līgumu ar SIA «Meet me». Klubā uzņem no 18 gadiem līdz neierobežotam vecumam. Gada maksa — 30 lati (var maksāt pa daļām). Kluba biedriem visi pasākumi ir ar 20% atlaidi. Gada garumā klienti var izmantot katalogu un tikties ar izvēlētajiem partneriem. Ja klients vēlas saņemt e-pasta adresi, izvēlētajam partnerim, neiestājoties klubā, jāmaksā trīs lati par katru partnera adresi.

(Publicējam raksta «Kur un kā rast mīlošo sirsniņu?» fragmentu.)

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu