Atklāta vēstule Raimondam Paulam (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

God. Paula kungs! Man ļoti žēl, ka liku Jums vilties projektā (mūziklā «Tā es tevi mīlēšu»), kuru tā arī neizdevās novērtēt nevienam, bet, ņemot vērā mēdiju interesi un neizsīkstošo apkārtējo neizpratni par notiekošo, esmu spiesta vērsties ar atklātu vēstuli.

Viens no būtiskākajiem aspektiem ir tas, ka publiski tiku apvainota. Balstoties uz ilgadēju mūsu sadarbību dažos projektos un izjūtot dziļu cieņu pret Jums kā vienu no Latvijas izcilākajiem komponistiem, es neizvirzīšu nekādas oficiālas prasības par manu cieņas un goda aizskaršanu.
Jo man patiesi ļoti žēl, ka Jums vien zināmu un man nojaušamu iemeslu dēļ Jūs bijāt spiests atteikties no saviem vārdiem un krasi mainīt savas domas un attieksmi, kas radīja būtiskas sekas, neizpratni un arī finansiālos zaudējumus ne tikai mūsu producentu grupai, bet arī daudziem citiem ar šo projektu saistītiem cilvēkiem un organizācijām.

Gribu Jums pateikt, ka jūtos bezgala smagi, tagad laužot  ar viņiem vienošanās un līgumus, kuri iesaistīja viņus situācijā, kas izraisīja publiskas šaubas par viņu profesionālismu un iznīcināja viņu centienus darbā vairāk kā pusgada garumā.

Tādēļ ar šīs vēstules palīdzību atvainojos visiem tiem pieredzējušajiem un profesionāajiem skatuves māksliniekiem, kas ticēja projektam un atbalstīja mūsu producentu kompāniju, veidojot šo mūzikla. Jāpiebilst, ka viņi tic šim projektam joprojām.

Paldies par šo ticību un atbalstu dramaturgam Jānim Jurkānam, Mārtiņam Vilkārsim, Ilzei Vītloliņai, Jurim Kulakovam, Agrim Daņiļevičam, Mirdzai Martinsonei,  Katrinai Pasternekai, Veltai Straumei, Kristīnei Zadovskai, Ģirtam Jakovļevam, Varim Vētram, Jānim Paukštello, Zigurdam Neimanim, Ainaram Ančevskim, Intaram Rešetinam, Romualdam Ancānam, Jurim Hiršam un pārējiem aktieriem un dejotājiem, Nacionālajam teātrim un tā direktoram Ojāram Rubenim atvainojos  par zaudējumiem nenotikušajā sadarbībā. Paldies arī Rezijai Kalniņai, Arturam Skrastiņam un Ģirtam Ķesterim par izrādīto vēlmi piedalīties projektā.

Cienot Jūsu bažas, sevišķi vēlos uzsvērt, ka neviens aktieris neatteicās vai netika dublēts bez objektīva iemesla. Jo nav noslēpums, ka patlaban Latvijā ir intensīva kino un TV filmu attīstība, kā rezultātā dramatisko skatuves mākslinieku jau sāk pietrūkt.

Tiekoties ar Jums visa šī gada garumā, kad vairākkārt apspriedām šī projekta attīstību, vienīgās izskanējušās bažas no Jūsu puses bija piesardzība par Jūsu jubilejas pasākumu pārāk lielo intensitāti, kas mums arī bija pilnīgi saprotami. Pēc mūsu kompānijas veiktajiem tirgus pētijumiem un mērķa auditorijas aptaujas secinājām, ka Jūsu personība un Jūsu radītā mūzika, sevišķi šajā jubilejas gadā, ir gaidīta pat vairāk kā vienmēr. Tādēļ gan es, gan mūsu kompānija juta profesionālu un pilsonisku pienākumu radīt retrospektīvu   mūsdienīgā, jaunā un  pasaulē patlaban ļoti aktuālā  mūzikla žanra risinājumā. Tapēc, kā teica mums kāda skatītāja, «žēl, ka Paula kungs noniecināja un izmeta dāvanu, to pat neatvēris».

Arī man bezgala žēl, ka  kāda cilvēka intereses un vēlme Jūs maldināt guva virsroku, bet, lai vai kā, dzīve turpinās, un es tāpat palikšu viena no miljoniem, kas mīl Jūsu mūziku. Lai Jums, Paula kungs,  izturība un laba veselība!

Ar patiesu cieņu,

Žaklīna Cinovska

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu