Mēģina «nostumt» no ceļa taksometru ar «Praida» dalībniekiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/B.Aprāne

Lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienības «Mozaīka» pārstāvis Gastons Lakombe pastāstīja, ka  bīstamāko situāciju «Praida» pretinieki šodien  izraisījuši, kad uz Jūrmalas šosejas vairākas mašīnas sekojušas taksometram, kurā atradās geju un lesbiešu organizācijas «ILGA - Latvija» pārstāvis Imants Kozlovskis, Gabriels Strautiņš , kā arī viesi no Zviedrijas.

Kad Kozlovkis ar viesiem no Zviedrijas taksometrā sākuši ceļu uz lidostu, viņš esot pamanījis vairākas mašīnas, kas sekojušas taksometram. Jau iekāpjot  taksometrā viņi pamatīg nomētāti ar puvušām olām, pudelēm un citiem priekšmetiem. Tāpat «Praida» pretinieki lietā liekot arī svēto ūdeni.

Savukārt, kad taksometrs jau bijis uz Jūrmalas šosejas,  sekojošās mašīnas esot veikušas vairākus bīstamus manevrus, mēģinot «nobīdīt» taksometru ceļmalā. Izraisītās situācijas esot bijušas diezgan bīstamas un pamatīgi nobiedējušas taksometra pasažierus.  

Par notikušo ir informēta arī policija un vainīgie tiekot meklēti, tomēr, kā norādīja Lakomba, viņš netic, ka policija vainīgos noķers.

Rīgas Kriminālpolicijas priekšnieks Ints Ķuzis portālam «Apollo» norādīja ,ka policijas rīcībā ir informācija par šādu incidentu.

Kopumā pie viesnīcas «Reval Hotel Latvija » pulcējušies aptuveni 100 «Praida» pretinieku, daļa no tiem tērpušies krekliņos ar uzrakstu «No Pride». Starp protestētājiem, kuri skaļi pauda negatīvu attieksmi pret seksuālajām minoritātēm, dziedāja Latvijas himnu un slavināja iekšlietu ministru Dzintaru Jaundžeikaru, bija arī Kaspars Dimiters, viņa sieva un dēls, «Jaunās paaudzes» pārstāvji, Nacionālās spēka savienības pārstāvji un arī akcijas «No Pride» vadītājs Igors Masļakovs. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu